Wil je in de horeca of het toerisme werken? Dan zijn deze vaardigheden essentieel

Wat moet je kennen, kunnen en weten om aan de slag te gaan in de horeca of de toeristische sector? Dat hangt natuurlijk af van job tot job. Maar deze competenties zijn zeker onmisbaar.

 

Gastvrijheid

Als je aan de bak wil komen in horeca of toerisme, is het belangrijk dat je klanten gastvrij ontvangt. Als travel agent zorg je ervoor dat mensen zich kunnen ontspannen en van hun vrije tijd kunnen genieten. In de horeca maak je het mensen naar de zin als kok of gastheer of –vrouw.

 

Communicatief zijn

Goed met mensen kunnen omgaan betekent ook dat je sociaal vaardig en communicatief bent. Zeker als vakantieadviseur is dat onontbeerlijk. Je geeft mensen informatie en advies over hun droomvakantie en verleidt ze met je enthousiasme om voor het meest uitgebreide aanbod te gaan. Net zoals je als zaalmedewerker in de horeca enthousiast het duurste aperitief aanprijst.

 

Leiderschap

In horeca en toerisme krijg je vaak met grote groepen mensen te maken. Leidinggevende capaciteiten zijn dan geen overbodige luxe. Dat geldt zeker voor reisleiders, maar ook een manager in een hotel moet een team aansturen, net zoals een restaurantuitbater zijn ploeg en een chef zijn keukenhulp.

 

Flexibiliteit

In horeca en toerisme moet je bereid zijn om buiten de kantooruren te werken. Niet alleen als student, ook in een fulltime job werk je in een restaurant of hotel vaak ’s avonds of tijdens de weekends. Dat geldt ook voor een recreatiemedewerker in een zonnig vakantieoord, in een bungalowpark of op een camping.

 

Klik hier als je meer jobs in horeca en toerisme wil bekijken.