Werken in de distributiesector: Word jij de essentiële schakel tussen producent en consument?

Raken je producten niet op tijd en in de juiste hoeveelheden bij de klant, dan sta je als bedrijf nergens. Distributie is een cruciale schakel in het handelsproces. Dit zijn enkele sleutelfuncties in de distributiesector.

 

Magazijnier

Jij bent de chef van het magazijn. Je houdt alles op orde, boekt leveringen in, stockeert alles op de juiste plaats, geeft bestellingen door en houdt je magazijn netjes en ordelijk. In sommige branches is het handig als je een heftruck kunt besturen.

 

Orderpicker

Jij haalt de juiste producten uit de rekken in het magazijn, scant ze, controleert ze, verpakt ze op een correcte en veilige manier en maakt ze verzendklaar. Vaak help je het magazijn beheren en zorg je ervoor dat alles proper en overzichtelijk blijft.

 

Teamleader

Jij begeleidt en coacht een team van magazijnmedewerkers. Je zorgt ervoor dat ze alles hebben wat ze nodig hebben om hun job te kunnen doen en houdt er ten allen tijde de sfeer in. Jij rapporteert aan de chef van het distributiecentrum.

 

Chauffeur

Jij laadt de producten op in je vracht- of bestelwagen, loodst ze veilig door het verkeer en brengt ze tijdig naar de klanten. Daar los je ze zorgvuldig. In sommige sectoren laad je ook goederen of leeggoed op.

 

Planner

Jij bent verantwoordelijk voor de inbound- en outboundplanning: je ontvangt en verwerkt inkomende en uitgaande zendingen. Je plant personeel in om de distributie van de goederen in goede banen te leiden. Jij bent de directe contactpersoon voor chauffeurs.

 

Software engineer

Distributie wordt vandaag de dag stevig ondersteund door gespecialiseerde software: lijsten voor de orderpickers in de magazijnen, bestelmodules voor aankopers, verkoopsapplicaties voor kassasystemen in winkels. Jij helpt al die software ontwikkelen en up to date te houden.

 

Functional analyst

Jij voert een analyse uit om de behoeftes van de supply chain in kaart te brengen en ontwerpt daar ICT-oplossingen voor. Je volgt testen op, implementeert de software en ondersteunt de gebruiker. Jij bent het aanspreekpunt voor functionele vragen.

 

Klaar om je in de distributie te gooien? Bekijk alle vacatures in de sector.