Waarom ICT'ers zo tevreden zijn met hun job

Onderzoek wijst uit dat twee op de drie ICT'ers buitengewoon tevreden zijn met hun job. Dat is aanzienlijk meer dan in andere beroepsgroepen.

 

Vrijheid blijheid

Een belangrijke factor die bijdraagt tot de tevredenheid onder ICT'ers is de grote mate van vrijheid die vaak met hun functie gepaard gaat. Verder zorgt ook de mogelijkheid om trainingen en opleidingen te volgen voor een hoog gevoel van tevredenheid. Ontwikkelingen in salaris en functie spelen daarin uiteraard ook een belangrijke rol. Over het algemeen hebben werknemers in de sector het gevoel dat hun verloning in verhouding staat tot het werk dat ze doen.

 

Als je aan informatie- en communicatietechnologie denkt, denk je aan computers, servers, laptops, tablets, software en netwerken of internet. ICT is vandaag de dag dan ook bijna overal aanwezig. Momenteel zijn er in de Belgische ICT-sector bijna 12.000 vacatures.

 

Vraag naar ICT'ers blijf toenemen

Aangezien de rol van ICT alleen maar belangrijker wordt binnen bedrijven en organisaties, zal de vraag nog toenemen de komende jaren. De informatietechnologie vernieuwt zich in een hoog tempo. Tegelijk verandert ook de manier waarop de ICT-afdeling samenwerkt met andere diensten binnen een bedrijf.

 

Het gros van de jobs in de sector is voor ICT-specialisten en -engineers weggelegd, maar ICT-bedrijven zijn ook op zoek naar projectmanagers, mensen met interesse in verkoop en marketeers. De helft van de personeelsleden van een ICT-bedrijf bestaat uit mensen met een ander diploma.

 

Wil je nog meer vacatures in ICT bekijken? Klik hier.

 

Bron: www.intermediair.nl.