Vijf voordelen van werken in de bouwsector

Werken in de bouw? Is dat niet iets voor arbeiders die vrouwen nafluiten? Verre van. De bouwsector heeft ook heel wat te bieden voor vaklui, ingenieurs en managers. Hier zijn vijf voordelen van de branche.

 

1. Werkzekerheid

De bouwsector heeft weinig of niet te lijden gehad onder de crisis. Het aantal vacatures is zelfs gestegen. Mede door de vergrijzing van de arbeiders is de nood aan goeie vaklui, zoals metselaars, stukadoors, schrijnwerkers en dakwerkers, nog nooit zo groot geweest.

 

2. Breed aanbod

De bouwsector is actief in een groot aantal gebieden. Ben je arbeider, ingenieur of manager, dan kun je kiezen voor particuliere woningbouw, industriebouw of renovatie. Als grondwerker kun je aan de slag in de afbraak.

 

3. Buiten werken

In de bouwsector zit je zelden aan een bureau gekluisterd. Niet alleen als arbeider of vakman, maar ook als werfleider werk je in de openlucht. Zelfs in een managementfunctie als projectleider kom je regelmatig op de werf. Allemaal goed en wel in de zomer. Maar wat in de winter? Geen nood, bij al te guur weer liggen de werken stil.

 

4. Sociaal contact

In de bouw ben je nooit alleen. Of je nu woningen, flats of industriële gebouwen optrekt, je werkt in een team en hebt elke dag sociaal contact. Ook als sales representative kom je elke dag in contact met project- en werfleiders, vaak in het hele land.

 

5. Voordelige lening

En last but not least: als je als bouwvakker een hypothecaire lening aangaat om een huis te kopen of te verbouwen, krijg je tijdens de hele looptijd van je lening financiële steun van het Fonds voor de Vakopleiding in de Bouwnijverheid (Fvb).

 

Ervan overtuigd dat je in de bouw gebeiteld zit? Ontdek hier nog meer vacatures.

 

Lees ook: 

- Bouwsector smeekt om personeel

- Vrouwen welkom in de bouw