Vijf redenen om aan de slag te gaan in chemie en farma

Een job in de chemische of farmaceutische industrie is niet alleen boeiend. In deze sectoren werken biedt heel wat voordelen. De concurrentie is er moordend en bedrijven hebben zeer goed opgeleide mensen nodig. Daarom bieden ze hun werkgevers ook aantrekkelijke voorwaarden aan.

 

Hogere lonen

De chemie en de farma behoren tot de best betaalde sectoren. In de tabel op basis van het salariskompas staan beide in de top 5. De petrochemie staat op nummer 1. Niet alleen in ingenieursfuncties, zoals process engineer of  quality engineer, maar ook in technische functies is je loonzakje beter gevuld dan in andere industriële sectoren.

 

Meer extralegale voordelen

Groeps- en hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, bedrijfswagen, smartphone, noem maar op: de pharmaceutische en chemische sector investeert meer dan andere in extralegale voordelen. Ook als je een commerciële of administratieve job hebt.

 

Meer vakantiedagen

Werk je in de chemie en petrochemie, dan heb je het meest vakantiedagen per jaar.  Of je nu innovatief werk doet als chemical engineer, test doet laborant of hoogtechnologische machines laadt als proces operator , je bent meer thuis dan in andere sectoren.

 

Meer telewerk

In de chemische en farmaceutische industrie krijg je in de meeste jobs, ook in de biotechnologie of life sciences  de gelegenheid om van thuis uit te werken.  Bedrijven voorzien een laptop of een iPad of smartphone met 3G-verbinding en een printer. Vaak betalen ze ook je internetabonnement.

 

Meer opleiding en doorgroeimogelijkheden

Vaak krijg je in de chemie en farma een carrièrecoach en kun je als jonge werknemer om de drie à vijf jaar van functie veranderen. Als ingenieur kun je je eerst op onderzoek richten en doorgroeien naar projectmanagement bijvoorbeeld. In deze sectoren zijn veel multinationals actief met vestigingen in andere landen en/of klanten van over de hele wereld. Als je droomt van een internationale carrière, zit je hier gebeiteld.

 

Geprikkeld? Ontdek hier alle vacatures in farma en chemie.