Verpleegkundigen zijn de nieuwe heiligen

Onregelmatige werktijden, toenemende werkdruk, lage lonen, en dan nog eens patiënten die bellen of je komen storen. Een job als verpleegkundige: je moet het willen doen. Het is een roeping. Geen wonder dat verpleegkundigen de nieuwe heiligen zijn.

 

Patiënt op de eerste plaats

Verpleegkundigen werken niet alleen tijdens het weekend, ze beginnen en stoppen vaak ook op een onmogelijk uur. 's Morgens vroeg, 's avonds laat of in het holst van de nacht. Bovendien kloppen ze ook nog eens lange shifts, vaak zonder pauze te nemen.

 

Ze zijn verantwoordelijk voor een hele hoop patiënten, maar ze kennen ieders naam. En als er een patiënt op de bel duwt, zijn ze er razendsnel bij. Hun patiënten komen op de eerste plaats. Zelfs als dat betekent dat ze niet kunnen eten of niet naar de wc kunnen.

 

Altijd de eersten om te helpen

Verpleegkundigen zijn niet vies van vuil werk en als een patiënt lastig doet, blijven ze lachen. Ze staan ook altijd klaar om naar het geklaag van de patiënten te luisteren. Begrijp je niet wat de dokter zegt? De verpleegkundige vertaalt het in mensentaal.

 

Verpleegkundigen offeren heel wat op voor hun werk. Ook na de uren blijven ze verpleegkundige. Als een vriend of familielid ziek is, als ze getuige zijn bij een ongeval: zij zijn de eersten om te helpen. Verpleegkundigen doen altijd hun best, voor alles en iedereen. Wat kun je meer doen om heilig verklaard te worden?

 

Is verpleegkunde ook jouw roeping? Klik hier voor vacatures in de sector.