Technologie blijft dé sector van de toekomst

Bijna 60 procent van de jongeren denkt dat alle nieuwe technologieën in Amerika en China worden uitgevonden. Dat blijkt uit een enquête van technologiefederatie Agoria. Niets is minder waar, volgens Marc Lambotte, CEO van Agoria: “De innovaties van Belgische technologiebedrijven maken internationaal net het verschil.”

 

Maatschappelijk relevant

Heel wat Belgische bedrijven dragen vernieuwende technologische oplossingen aan voor belangrijke sociaal-maatschappelijke uitdagingen, onder meer op het vlak van energie, milieu en mobiliteit. Met de nodige technologische bagage heb je uitzicht op een boeiende en maatschappelijk relevante job, aldus Lambotte.

 

Ingenieurs

De sector is vooral op zoek naar industriële en burgerlijke ingenieurs om nieuwe producten te ontwerpen en ontwikkelen. Vaak volg je ook de productie op, test je toptechnologie uit en geef je opleidingen aan vertegenwoordigers en klanten.

 

ICT

Een zeer belangrijke sector op het vlak van innovatie is de ICT-sector. Bedrijven in deze branche zijn voortdurend op zoek naar verschillende profielen. ICT ingenieurs kunnen aan de slag als software engineer, hardware engineer en netwerk engineer.

 

Bachelors mechanica

Ook met een bachelor in de mechanica of elektromechanica kom je in de technologische sector gemakkelijk aan de bak. Als mechanisch ontwerper ontwikkel en monteer je nieuwe machines en stel je oude machines op punt. Als technical support engineer ben je de specialist op technologisch vlak en geef je je bedrijf en klanten het juiste advies.

 

Sales, marketing, administratie

Geen technische knobbel, maar wel geïnteresseerd in de nieuwste snufjes? De technologische sector heeft ook heel wat functies te bieden in sales, marketing en administratie.

Ben je gebrand op innovatie? Bekijk alle vacatures in de technologische sector.

 

 

Bron: agoria.be