Spannende tijden in human resources

Economische schommelingen, de vergrijzing van de bevolking, de instroom van nieuwe generaties jonge werknemers, technologische vernieuwingen: ze hebben allemaal invloed op het personeelsbeleid van ondernemingen. Human Resources is dan ook voortdurend in beweging.

 

Ondersteunende rol

Hr-medewerkers werkten traditioneel vooral in een ondersteunende rol. Momenteel wordt de hr-afdeling steeds vaker actief ingeschakeld bij het bereiken van de bedrijfsdoelstellingen. Als hr-manager is het belangrijk dat je de vinger aan de pols houdt en de nieuwste trends op het vlak van personeelsbeleid opvolgt. In deze functie vertaal je de visie van een bedrijf in een hr-strategie waarin de doelstellingen van de onderneming centraal staan.

 

Als hr-businesspartner ondersteun je de hr-manager en sta je mee in voor de opvolging van verschillende hr-processen zoals rekrutering, payroll, compensation & benefits, performance & talent management en loopbaanontwikkeling.

 

Masterdiploma gevraagd

Een hr-recruiter gaat actief op zoek naar de juiste medewerkers, steeds vaker ook via de sociale media. Een hr-specialist is het centrale aanspreekpunt voor alle vragen in verband met human resources en staat in voor administratie, maar ook voor rekrutering. In deze job stel je met je team ook opleidingsplannen voor diverse functies op. Als hr-analist ben je verantwoordelijk voor personeelsadministratie, het beheer van hr-tools en het opstellen van rapporten en analyses inzake personeelsbeleid. 

 

Een hr-assistant publiceert vacatures, plant sollicitatiegesprekken, ontvangt sollicitanten en volgt contracten op. Een payrollassistant maakt payrolldocumenten op, verzorgt de sociale aangiftes en schrijft hr-rapporten. Voor deze beide jobs volstaat een bachelordiploma. Voor de meeste functies in hr is echter een master in hr, communicatie, marketing of psychologie vereist.

 

Meer jobs in human resources bekijken? Klik hier.

 

Bron: www.voka.be.