Smeed het ijzer als het warm is en ga aan de slag in de metaalsector

De metaalsector is voortdurend op zoek naar gekwalificeerde medewerkers, zowel ingenieurs als arbeiders met een technische opleiding. De branche kampt zelfs met enkele knelpuntberoepen. Into heavy metal? Dan kun je met de juiste kwalificaties meteen aan de slag in deze industrie.

 

Burgerlijk ingenieurs

Met een diploma burgerlijk ingenieur en enige jaren ervaring vind je in de metaalsector makkelijk werk als production manager. Je coacht en motiveert een team arbeiders en operatoren en hebt de eindverantwoordelijkheid over de volledige productieplant.

 

Industrieel ingenieurs

Ook voor industrieel ingenieurs biedt de branche heel wat interessante uitdagingen. Als project manager heb je een coördinerende functie op werven. Als process engineer analyseer en optimaliseer je het productieproces en integreer je nieuwe producten.

 

Techniekers en mechaniekers

Techniekers staan in voor het onderhoud en herstellingen van staalconstructies, leidingen e.d., vaak ter plaatse bij de klant. Als mechanieker doe je het onderhoud van machines en installaties. Je voert algemene montagewerken, mechanisch onderhoud, revisies en eventueel laswerken uit. 

 

Operators en frezers

Als operator bedien je machines en los je kleine storingen op. Met een opleiding mechanische vormgevingstechnieken kun je aan de slag als frezer. Je programmeert en bedient een freesbank.

 

Arbeiders

De metaalindustrie heeft ook hopen werk voor arbeiders. Als metaalarbeider voor je allerlei metaalbewerkingen uit, zoals ponsen, plooien, frezen en draaien. Een monteur zet staalconstructies in elkaar. Lassers lassen en monteren technische onderdelen en installaties.

 

Zin om het ijzer te smeden als het warm is? Bekijk hier alle vacatures.