Provincie Antwerpen houdt Vlaamse economie gezond

44% van de omzet van de Vlaamse economie is te danken aan bedrijven in de provincie Antwerpen. De provincie trekt ook 38% van alle Vlaamse investeringen aan en vertegenwoordigt 30% van de Vlaamse werkgelegenheid.

 

In de haven is altijd werk

Deze cijfers komen uit een rapport van de Regionale Sociaal-Economische Overlegcomités (Resoc) en de Universiteit Antwerpen (mei 2015). Volgens de onderzoekers toont de studie de onschatbare waarde van de Antwerpse haven voor de Vlaamse economie aan.

 

In Vlaanderen verdienen minstens 143.000 mensen hun boterham in het havengebied. Niet alleen als arbeider of heftruckchaffeur, de Antwerpse haven heeft ook duizenden jobs voor ingenieurs en technici, accountants,  marketeers en verkopers, administratief personeel en hr-managers. De speerpuntsectoren in de haven zijn de logistiek, de chemische en de petrochemische sector.

 

Centrumsteden als werkgevers

Sterkhouders in Antwerpen stad zijn o.a. de diamantsector en creatieve beroepen. Antwerpen staat ook technologisch en wetenschappelijk aan de top. Met bijna 5.000 medewerkers is de Universiteit Antwerpen een van de grootste werkgevers van de provincie.

Buiten de stad Antwerpen concentreren de meeste jobs zich rond Mechelen en Turnhout, maar ook de regionale centra Geel, Lier en Herentals zijn belangrijk. Ook de A12 naar Brussel, de E313 en het Albertkanaal richting Hasselt en Luik trekken veel bedrijven aan. Heel wat van die bedrijven zijn actief in de bouw, de agro-industrie, maar ook bijvoorbeeld in zakelijke dienstverlening. 
 

Bekijk hier al onze vacatures in de provincie Antwerpen.

 

 

Bron: www.provincieantwerpen.be.