Met deze vaardigheden kun je aan de slag in de administratie

Administratie. Het klinkt saai, haast als ‘papierwerk in een duf kantoor in een stofjas’. Niets is minder waar. Een job in de administratie is afwisselend en leerrijk. Je diploma is in deze sector iets minder belangrijk, maar als je over volgende vaardigheden beschikt, heb je een streepje voor.

 

1. Flexibiliteit

Voor veel administratieve jobs vragen werkgevers een bachelor secretariaat, maar in sommige bedrijven kun je ook met een diploma middelbaar al aan de slag. Belangrijk is dat je je flexibel opstelt. Zeker als allround administratief medewerker kunnen je taken heel divers zijn. Van het uittypen van verslagen tot het onthaal van klanten, vergaderzalen klaarzetten of het aannemen van binnenkomende telefoons en nog veel meer.

 

2. Leergierigheid

Omdat administratieve taken zo uiteenlopend zijn, leer je in een administratieve job elke dag bij. Dat houdt in dat je ervoor openstaat om nieuwe vaardigheden aan te leren en je talenkennis bij te spijkeren. Zeker als commercieel bediende krijg je de mogelijkheid om veel kennis op te doen en talen te onderhouden, wat je job heel afwisselend maakt.

 

3. Klantgerichtheid

In veel administratieve jobs kom je vaak met klanten in aanraking. Als customer-servicemedewerker volg  je elke dag de orders van klanten op, maar communiceer je ook met hen via mail en telefoon. Als sales assistant adviseer en informeer je klanten en hou je rekening met hun noden bij het opstellen van offertes.

 

4. Organisatietalent

Administratieve krachten zijn echte multitaskers. In de meeste administratieve jobs moet je ook heel veel zaken plannen.  Als management assistant beheer je de agenda van een of meerdere managers. Enig organisatietalent is dan geen overbodige luxe. Werk je in de planning, dan is dat nog belangrijker.

 

5. Communicatief talent

Deze vaardigheid is een voorwaarde voor de meeste administratieve jobs, maar is een must als je als receptionist(e) wil werken. Een goed voorkomen en een aangename stem zijn extra pluspunten in deze job.

 

Wil je nog meer jobs bekijken in de administratie, klik dan hier.

 

Lees ook: 5 redenen waarom een administratieve kracht van belang is