Met deze 3 tips kan jij binnenkort ook aan de slag in de logistiek- en transportsector

De sectoren transport en logistiek kunnen massa’s werklustigen gebruiken, maar hebben het lastig om mensen met het juiste profiel te vinden. Wat kan je doen als je in deze sectoren aan de slag wil?

 

Volgens TL Hub, een website gespecialiseerd in jobs in transport, logistiek en supply chain, is er vooral voor vacatures in douane en verkoop een gebrek aan gespecialiseerde kandidaten. Ook goeie chauffeurs kunnen gemakkelijk aan de slag. Voor wie in de sector vlot aan de bak wil komen, geeft de site enkele tips mee.

 

Doe ervaring op

De sector zoekt vooral ervaren mensen. Probeer daarom zoveel mogelijk ervaring op te doen via stages, of begin onderaan de ladder in een iets minder veeleisende job. Met een eerste ervaring als magazijnier of orderpicker op je cv, kun je nadien aan de slag als logistiek medewerker. Van daar kun je doorgroeien naar leidinggevende functies als logistiek verantwoordelijke of transport manager.

 

Volg opleidingen

Wie in logistiek of transport wil werken, moet leergierig zijn en bereid om bijkomende opleidingen te volgen. Planners en verantwoordelijken aankoop, maar ook supervisors en teamleaders moeten vaak specifieke software helemaal onder de knie krijgen.

 

Ken je talen

TL Hub geeft verder aan dat de sector moeilijk drie- of zelfs tweetalige kandidaten vindt. Veel bedrijven in transport en logistiek werken internationaal. Kennis van het Engels is onontbeerlijk, maar ook beide landstalen moet je goed beheersen, helemaal in managementfuncties, zoals supply chain director.

 

Zin om je wagentje aan deze sector te hangen? Bekijk hier alle vacatures in logistiek of transport.

 

Bron: www.tl-hub.be