Maak van je verslaving aan sociale media je beroep

Ben je niet weg te slaan van Facebook, Instagram en Snapchat? Is Twitter jouw venster op de wereld? Goed nieuws. Je kunt van je verslaving aan sociale media je beroep maken, want bedrijven zetten er nu volop op in en creëren continu nieuwe jobs voor digital natives.

 

Ben je geboren na 1985? Ben je opgegroeid met de moderne technologie en zijn sociale media voor jou een normaal onderdeel van het dagelijks leven? Dan ben je een zogenaamde digital native. Sociale media zijn voor jou iets heel gewoons. Dat betekent dat je over een aantal vaardigheden beschikt die digital immigrants – mensen geboren voor 1985 – niet hebben.

 

Content creëren

Nu ook bedrijven zich op de social media storten, kun je die vaardigheden toepassen in het beroepsleven en kun je carrière maken in de digitale marketing. Bedrijven gebruiken de sociale media niet alleen om hun imago verder uit te bouwen, maar ook om producten aan te prijzen, te communiceren met klanten en personeel te werven.

 

De tijd dat een werknemer naast zijn gewone taken ook af en toe eens iets op Facebook zette, is voorbij. Content voor sociale media creëren is een job op zich geworden. Als social media editor maak je content aan voor Facebook, Twitter, Instagram, Youtube. Je plant en volgt socialemediacampagnes op en communiceert met je community.

 

Strategieën voor social media (helpen) ontwikkelen

Ben je creatief, communicatief en heb je leiderschapscapaciteiten? Dan kun je aan de slag als social media strategist. In die functie plan je strategische acties en beslis je welke platformen nodig zijn om een community te doen groeien. Als digital marketing specialist ben je verantwoordelijk voor het beheer en de ontwikkeling van online communicatiemiddelen via de social media. Als online marketing assistant help je de strategie voor social media mee te ontwikkelen.

 

Hou je ervan om het internet af te schuimen? Dan ben je een geboren content curator. Je doorzoekt het web en brengt rapport uit over virale video’s, artikels en grafieken die de sociale platformen van een merk kunnen stofferen.

 

Een e-marketing specialist zet online marketingcampagnes op. Een social media analist stelt meettools op om het succes van een campagne op de sociale media te meten.

 

Bekijk hier alle openstaande vacatures in online marketing.

 

 

Bron: www.digimedia.be.