Jurist? Zoek gericht naar een job

Een diploma in de rechten heeft nog steeds een goede naam. Als jurist ben je breed inzetbaar en in de branche vallen geen massaontslagen. Maar de concurrentie op de arbeidsmarkt is groot. Als startende jurist moet je weten wat je wilt.

 

Als jurist op allerlei vacatures ingaan, is als schieten met hagel, je raakt zelden iets. Er komen honderden reacties op een startersfunctie, en als je niet duidelijk kunt maken waarom juist jij bij dat bedrijf of die job zou passen, val je door de mand. Daarom is het belangrijk dat je de juiste vragen stelt aan jezelf.

 

Stel jezelf de juiste vragen

Heb je een specialisatie gestudeerd? Heb je ervaring opgedaan tijdens stages? Wil je voor een groot, middelgroot of klein bedrijf werken? In welke sector wil je werken? Ben je liever theoretisch bezig of is het concreet helpen van mensen voor jou belangrijk? Al deze vragen helpen je om gericht een job te zoeken.

 

Een jurist geeft advies aan natuurlijke en rechtspersonen. Vaak werk je op een vaste plaats,  bijvoorbeeld als bedrijfsjurist. Soms ga je op verplaatsing als juridisch adviseur van de overheid of cliënten. Een legal assistant biedt administratieve en juridische ondersteuning aan juristen.

 

Bijkomend diploma voor notarissen

Juristen zijn ook actief als notaris of notarismedewerker. Om notaris te kunnen worden, moet je een bijkomend diploma van ‘Master in het notariaat’ behalen en 3 jaar stage op een notariskantoor verricht hebben.

 

Nog meer vacatures in de juridische en notariële sector vind je hier.

 

Bron: www.intermediair.nl