In welke sectoren kun je aan de slag als ingenieur?

Waar een boekhouder, een bouwvakker of een verpleger aan de slag gaat, is meestal wel duidelijk. Maar met een diploma van ingenieur kun je allerlei richtingen uit. Dit zijn enkele sectoren waarin ingenieurs actief zijn.

 

Als burgerlijk ingenieur kun je terecht in het bedrijfsleven, maar ook bij de overheid of in het onderwijs. Meestal begin je met een job in het onderzoek of de productie. Naargelang je specialisatie kan dat in de chemische sector zijn, in de bouw, de metaalsector of in de ICT.

 

Heel wat burgerlijk ingenieurs groeien door naar een leidinggevende functie als project engineer of projectmanager.  Je start dan projecten op en leidt het team dat het project uitvoert. Als sales engineer vorm je de schakel tussen klant en firma en combineer je commerciële verantwoordelijkheden met engineering en projectmanagement.

 

Als industrieel ingenieur ben je ook opgeleid om leidinggevende of technische functies uit te voeren. Je kunt terecht in de productie en uitvoering, maar ook in de planning, de commerciële afdelingen en de verkoop. De bouwsector biedt je een brede waaier aan tewerkstellingsmogelijkheden. Naargelang je afstudeerrichting kun je ook aan de slag in de chemie, biochemie, elektronica en ICT.

 

Wil je nog meer vacatures voor ingenieurs bekijken? Klik dan hier.

 

Lees ook:

Ingenieurs zonder grenzen: met het hele gezien de wereld rond

Spanning tussen vraag en aanbod ingenieurs

Ingenieurs blijven zeer gewild