In welke jobs kun je aan de slag in de agro-industrie?

Je hebt wel iets met land- en tuinbouw, je houdt van wetenschap en techniek en je kunt secuur en zelfstandig werken? Dan zal de agro-industrie je zeker interesseren. Maar in welke functies kun je daar zoal aan de slag?

 

Productie

De agro-industrie is gericht op de verwerking van producten uit de land- en tuinbouw en heeft grote nood aan operatoren om de productiemachines te bedienen, technische problemen op te lossen en de werkplek schoon te maken.

 

Management

Een productielijn moet ook geleid worden. Dat is de taak van een teamleader. Daarnaast vind je in de agro-industrie nog tal van managementfuncties op allerlei niveaus. Als plant manager leid je een site, werk je nauw samen met de andere directieleden en rapporteer je rechtstreeks aan de productiedirecteur.

 

Logistiek

Omdat heel wat bedrijven in de sector onze land- en tuinbouwproducten uitvoeren, is er ook een grote vraag naar logistieke medewerkers om de goederen te verzenden, de nodige documenten op te maken en de zending op te volgen.

 

Kwaliteitscontrole

Aangezien de agro-industrie om voeding draait, is kwaliteitscontrole heel erg belangrijk. Voedingswaren worden voortdurend getest en geanalyseerd en bedrijven streven naar een constante verbetering.

 

Sales en marketing

Heb je een sterke commerciële kant en ben je sociaal aangelegd? Ook in de sales en marketing vind je in de agro-industrie aantrekkelijke jobs. Als account manager probeer je de verkoop te stimuleren door promotieacties en door op zoek te gaan naar nieuwe klanten.

 

Denk je dat je in de agro-industrie kunt aarden? Bekijk hier alle vacatures.