In welke functies kun je aan de slag in R&D?

Research and development (meestal afgekort tot R&D), heel wat bedrijven besteden er fortuinen aan. Wat houdt R&D eigenlijk in, welke fases kent het en - belangrijk natuurlijk - welke jobs komen eraan te pas?

 

Onderzoeken en ontwerpen...

De R&D-afdeling van een bedrijf bekijkt hoe ze bestaande producten kan verbeteren en of ze nieuwe producten kan ontwikkelen. Maar voor je dat kan, moet je eerst onderzoek doen. Een medewerker R&D voert analyses en studies uit. Op basis van de resultaten van zijn of haar onderzoek kun je producten verbeteren of nieuwe producten gaan maken.

 

Bij ontwikkeling en ontwerp komen vaak heel wat berekeningen kijken. Daar komt een R&D engineer in het verhaal. Een productontwikkelaar doet voorstellen om producten te verbeteren of vernieuwen en zet het ontwikkelingsproces in gang.

 

...de software erachter ontwikkelen...

In de IT-sector is heel wat werk voor developers. Op basis van de inschattingen van functionele en technische analyses ontwikkel je nieuwe software. Als functional analyst stel je de functionele en technische analyses op, test je de nieuwe software en verhelp je kleine storingen en bugs.

 

...en het hele proces begeleiden

Vaak wordt er een prototype gemaakt van een nieuw product, dat getest wordt. Als het voldoet, kun je overgaan tot productie. Als R&D manager begeleid je het hele R&D-proces: van de ontwikkeling van een nieuw product tot het in de markt zetten ervan.

 

Projectleiders R&D hebben ondersteuning nodig. Als technisch administratief bediende sta je hen op technisch en administratief vlak bij bij de implementatie van nieuwe producten.

 

Meer jobs in R&D bekijken? Klik hier!