Ideale jobs voor misantropen

Vind jij de mensheid – Bill Hicks indachtig – maar een ‘virus met schoenen’? Is je ergste nachtmerrie dag in dag uit onder de mensen te moeten zijn? Wij zochten en vonden enkele jobs waarin jij het best zal aarden – je kan de contacten met collega’s of klanten er immers tot een minimum beperken.

 

Binnen de IT-sector zijn er zo heel wat jobs die een minimum aan menselijke interactie behoeven. Als pakweg software ontwikkelaar of programmeur breng je het gros van de tijd alleen achter je computer door. Heel wat bedrijven bieden tegenwoordig bovendien thuiswerkmogelijkheden, wat maakt dat je je nog minder met collega´s hoeft in te laten.

 

Ook de administratie is een kanshebber. Afhankelijk van het bedrijf en de specifieke functie-eisen, vind je onder het grote aanbod administratieve jobs gegarandeerd een post waar je met rust gelaten wordt. Pols naar de mogelijkheid voor een eigen bureauruimte en check zeker ook de grootte van het team en de bedrijfsfilosofie. Wanneer een potentiële werkgever niet dweept met teambuildingactiviteiten, een aangename werksfeer, dynamische omgeving of dergelijke, zit je volgens ons redelijk veilig.

 

Het cliché van de wereldvreemde wetenschapper die geïsoleerd in een laboratorium experimenten uitvoert en formules ontcijfert, zou misantropen ook wel eens kunnen aanspreken. Loop je niet warm voor een vaak veeleisende loopbaan als researcher, kan je misschien mikken op een ondersteunende functie zoals laborant, statisticus of actuaris.

 

Nog zo´n eenzaam beroep waarbij je vele, ongestoorde, uren alleen doorbrengt, is dat van vrachtwagenchauffeur. Zeker wanneer je ´s nachts rijdt en internationale ritten maakt, hoef je nauwelijks beroep te doen op je (povere) sociale vaardigheden. Hetzij dan om koffie te bestellen of bij te tanken, moest dit toevallig niet geautomatiseerd gebeuren.

 

En dan resten er nog heel wat bewakingsjobs waarin je vaak individueel opereert. Nachtwerk heeft hier wederom zijn voordelen. Niet alleen betaalt het beter, het minimaliseert bovendien het risico op onaangename ´small talk momenten´.

 

Echte mensenhaters voelen zich mogelijk dan weer in hun nopjes bij een werkgever die betaalt om hard op te treden tegen bv. wanbetalers, fraudeurs of criminelen. Denk in de richting van deurwaarder, douanier of inspecteur. Je naastenliefde gaat misschien niet toenemen van zulke job, maar aangezien je als misantroop net iets minder last hebt van emotionele betrokkenheid of sentimentaliteit, ben jij wel de ultieme kandidaat.

 

Lees ook:

5 jobs voor mensen met een nobel hart

Zij vinden hun jobinhoud veel belangrijker dan hun salaris

Salaris zelden doorslaggevende reden om van job te veranderen

Word jij te veel, te weinig of net genoeg betaald? Ontdek het snel met het vernieuwde salariskompas van Vacature.