IT: al lang niet meer de sector voor wereldvreemde nerds

De IT-sector: een sector voor nerds? Zo is het misschien begonnen, maar het profiel van een computerspecialist is intussen serieus veranderd. Bovendien heeft de branche ook veel nood aan mensen om producten aan de man te brengen en te communiceren met klanten.

 

Software

Als ontwikkelaar of developer ontwikkel je nieuwe software of verbeter je bestaande software. Ben je een echte probleemoplosser? Dan is software engineer iets voor jou. Als functional analyst breng je de IT-behoeften van een firma in kaart, stuur je ontwikkeling van software aan en volg je de implementatie ervan op.

 

Hardware

Hardware-bedrijven bouwen computers, printers en mobiele telefoons. Maar bijvoorbeeld ook digitale röntgenapparatuur en nutsvoorzieningen. Een development engineer ontwerpt de machines. Als account manager of sales engineer breng je de hardware aan de man. Als technieker of field engineer  sta je in voor installatie, onderhoud en herstellingen.

 

Dienstverlening

Dienstverleners lossen IT-problemen van hun klanten op met hardware, software of een combinatie van beide. Daarvoor hebben ze een heel leger IT-specialisten in huis. Van helpdeskmedewerkers tot administrators. Een belangrijke rol is weggelegd voor de consultant die het contact met de klant onderhoudt.

 

Bezeten van bits en bytes? Bekijk hier alle vacatures in de IT-sector.

 

 

Bron: www.intermediair.nl