Heb je een passie voor techniek en mechaniek? Dan heb je altijd werk

Onze industrie draait niet zonder machines. Ons huishouden, en eigenlijk ons hele leven, draait rond elektrische en digitale toestellen en apparaten. Al die apparaten en machines moeten ook onderhouden worden. En soms gaan ze kapot en moeten ze hersteld worden. Er zal dan ook altijd nood zijn aan technici en mecaniciens.

 

Machines onderhouden, storingen oplossen en voorkomen

Met een bachelor mechanica of elektromechanica vind je snel een boeiende en afwisselende job in uiteenlopende sectoren. Als onderhoudstechnicus sta je in voor het technisch onderhoud van machines om een stilstand in de productie te voorkomen en voer je eventuele herstellingen uit. Een servicetechnicus installeert bij klanten nieuwe apparaten of machines, onderhoudt ze en lost technische storingen op.

 

Een mecanicien of mechanieker demonteert en reviseert machines, meet ze uit, test ze en monteert ze opnieuw. Hou je van auto’s? Bedrijven trekken ook technici en mecaniciens aan om hun wagenpark te onderhouden. Als elektricien spoor je elektrische problemen in machines op en verhelp je ze. Je installeert, onderhoudt en renoveert elektrische installaties.

 

Doorgroeien mogelijk

Je kunt in deze branche ook doorgroeien naar een leidinggevende functie. Als ploegbaas leid je een team van technici of mecaniciens, verdeel je het werk en ben je verantwoordelijk voor het eindresultaat. Als werfleider lanceer je machinebouwprojecten en volg je ze op, vaak op verschillenden werven tegelijk. Een projectleider stelt aan zijn klanten verbeterings- en aanpassingswerken voor, plant ze en stuurt de monteurs aan die de werken uitvoeren.

 

Gebeten door techniek? Bekijk hier alle vacatures.