Haal de speurneus in jezelf naar boven en ga voor een job als aankoper

Als aankoper ga je op zoek naar de allerbeste producten voor je firma. Een goede aankoper is een snelle beslisser en een gewiekste onderhandelaar, maar om écht tot de top te behoren moet je ook over de volgende kwaliteiten beschikken.

 

Je kunt prioriteiten stellen

Als aankoper of buyer heb je heel veel verschillende taken. Terwijl je bezig bent om een dossier aan te leggen van een nieuw product dat je op het oog hebt, hangt er een verkoper aan de lijn of krijg je een belangrijke email van een buitenlandse leverancier. Goed kunnen plannen, de hoofd- van de bijzaken onderscheiden en prioriteiten stellen zijn een must.

 

Je bent een pietje precies

Een aan- of inkoper, maar ook een logistiek medewerker kent het bedrijf op zijn duimpje. Duidelijk overleggen met collega’s en andere afdelingen en heldere afspraken maken is cruciaal. Het gaat bij aankoop vaak over grote bedragen, dus ga je zeer nauwkeurig te werk.

 

Je kent de markt als je broekzak

Een category buyer volgt markevoluties op de voet en probeert ze te voorspellen. Hij heeft een enorm inzicht in de markt en houdt zijn ogen goed open voor interessante aanbiedingen die op zijn pad komen.

 

Trendsetter? Check!

Als purchasing manager ben je verantwoordelijk voor het volledige aankoopbeheer van je firma. Je moet in staat zijn om nieuwe trends en producten op te pikken die een succes gaan worden. Je speelt in op trends en probeert ze voor te zijn en zelf de trend te zetten.

 

Haal de Sherlock in jezelf naar boven

Wil je echt tot de top behoren in purchasing, dan ga je zelf actief op zoek door bijvoorbeeld veel beurzen in binnen- of buitenland te bezoeken. Of je snuffelt in winkels rond en kijkt wat er verkocht wordt, want zo doe je allerlei ideeën op. Je bent dan ook een echte speurneus.

 

Verkocht? Bekijk alle vacatures in de sector.

 

Bron: www.carrieretijger.nl