HR: waar het menselijk kapitaal écht telt

HR is een boeiende sector in beweging, nu steeds meer bedrijven zich realiseren hoe belangrijk ‘menselijk kapitaal’ is. Redenen zijn er genoeg om een job te zoeken in human resources. 

1. Je werkt graag met mensen

Werken in human resources betekent werken met mensen. Als HR officer kom je dan ook voortdurend met mensen in contact. Je neemt sollicitatiegesprekken af, communiceert met uitzendkantoren, begeleidt en coacht mensen en geeft opleidingen. Meestal doe je dat in beide landstalen. Ook een goede kennis van het Engels is vereist, helemaal als je voor een internationale firma werkt.

 

2. Er is een ruim aanbod

Human resources biedt diverse mogelijkheden. Als HR consultant in een selectiebureau vorm je de schakel tussen sollicitanten en de firma’s waar je voor aanwerft. Ruwe talenten pik je er zo uit! Een HR assistant staat dan weer in voor het onthaal van bezoekers en zorgt voor administratieve ondersteuning. En als payrolll officer volg je de personeels- en loonadministratie op.

 

3. Afwisseling troef

Human resources is zo breed dat je werk zelden saai wordt. Als recruitment consultant krijg je te maken met uiteenlopende bedrijven met elk hun eigen structuur en werkwijze. Werk je als uitzendconsulent, dan is dat nog veel meer het geval.

 

4. Er zijn massa’s doorgroeimogelijkheden

In HR kom je voortdurend tot nieuwe inzichten. Je ontwikkelt dagelijks je eigen kennis en vaardigheden, krijgt de kans om opleidingen te volgen en kunt op termijn doorgroeien tot HR Business Partner en het volledige human resources-beleid van een firma ontwikkelen en toepassen.

 

5. Je kunt een verschil maken

Door de juiste mensen aan te nemen en nieuwe en bestaande medewerkers te begeleiden, kan je als recruiter het verschil maken en iedereen motiveren om samen te werken aan een succesvolle toekomst. Door je kennis te delen met de interne en externe belanghebbenden kun je een gemeenschappelijk doel realiseren.

 

Gewonnen voor HR? Bekijk hier alle vacatures.

 

Bron: www.hcsolutions.nl