Geef de toekomst van jongeren mee vorm in het onderwijs

Jongeren zijn onze toekomst. Wil je de nieuwe generatie mee helpen vormen? Ervoor zorgen dat die jonge mensen sterk in hun schoenen staan? Kies dan voor een job in het onderwijs of in de opleiding. Dergelijke jobs geven vaak veel voldoening, zeker omdat kinderen en jongeren veel sneller hun waardering laten zien dan volwassenen.

 

De voordelen van een onderwijsjob

Jobs in het onderwijs hebben nog andere voordelen. Zo heb je bijvoorbeeld meer vakantiedagen dan in andere sectoren. Als leerkracht kun je naargelang je opleiding kiezen voor het algemeen onderwijs of meer specifiek onderwijs zoals kunstonderwijs. Daarnaast kun je terecht in de kleuterschool, de lagere school, de humaniora of de hogeschool of universiteit.

 

Nog een mooie bonus aan dit beroep: als je in het onderwijs werkt, speel je een beduidende rol in de opvoeding van de leerlingen. Zeker bij jongere kinderen heeft elke volwassene met wie zij in contact komen op school een grote invloed op hun wereldbeeld.

 

Van administratief tot technisch personeel en chauffeurs

Behalve naar leerkrachten zijn scholen ook voortdurend op zoek naar administratief bedienden voor het secretariaat of de ondersteunende administratieve cel. Grotere scholen beschikken vaak over een eigen boekhouder.

 

Daarnaast biedt het onderwijs ook jobs aan voor opvoeders, psychologen, pedagogen en logopedisten, naast een boel andere functies zoals technisch personeel, (para)medisch personeel of chauffeur. Ook voor leidinggevende functies, zoals directeur of coördinator, kun je in het onderwijs terecht.

 

Als je liever buiten school met jongeren werkt, kun je ze ook opleiden. Ook dan bepaal je voor een groot stuk hun toekomst en hoe ze in het leven staan.

 

Meer jobs in onderwijs en opleiding vind je hier.