Geboren voor de verkoop: deze 3 competenties bewijzen het

Zin om aan de slag te gaan in de verkoop? Vraag je je af of je uit het juiste hout bent gesneden? Dit zijn de 3 meest gevraagde competenties in sales.

 

Proactiviteit

Als je aan de slag wil in de verkoop, is het belangrijk dat je proactief te werk gaat. Een sales manager of een account manager neemt geen afwachtende houding aan, maar onderneemt actie en anticipeert. Je verantwoordelijkheid opnemen en zin voor initiatief tonen is ook belangrijk als je een job als sales assistant ambieert.

 

Empatisch vermogen

Een goede verkoper is sterk empatisch. Hij of zij kan zich perfect inleven in de situatie van je klant. Ook als vertegenwoordiger, of als je in customer service wil werken, probeer het gevoel van de klant te begrijpen door het te vergelijken met situaties die je zelf hebt meegemaakt. Het inlevingsvermogen waarbij je uit verbaal en non-verbaal gedrag kunt ‘voelen’ wat een ander voelt, is voor een deel aangeboren, maar empathie in sales kun je ook ontwikkelen door training

 

Resultaatgericht zijn

Als je in sales werkt, zorg je voor de inkomsten van een bedrijf. Je resultaat is dus duidelijk meetbaar. Een goede salesperson is iemand die voldoening haalt uit succes boeken en resultaten behalen. Of je nu als verkoopbediende werkt of in telesales, je stelt jezelf duidelijke doelen en laat je niet snel uit het lood slaan. Als resultaatgerichte mens wil je jezelf overtreffen.

 

Verkocht? Bekijk hier alle vacatures in sales.

 

 

Bron: www.catchyourtalent.com