Een hoger loon en andere redenen om in Brussel te gaan werken

 

Naast de Vlamingen die in Brussel wonen, komen er elke dag ook nog eens vele tienduizenden in Brussel werken. Ondanks de vele files, zijn er immers ook heel wat uitstekende redenen om in de hoofdstad aan de slag te gaan.
 

Het jobaanbod is gevarieerd

Brussel is een wereldstad waar je zowat alles vindt. Hoe dichter bij het centrum, hoe gevarieerder het jobaanbod. Zowel arbeiders als bedienden komen aan bod, in diverse sectoren, van horeca over toerisme tot techniek, en in de meest uiteenlopende functies, van administratie tot management.

 

Je krijgt de kans om je talen te oefenen

Om in Brussel te kunnen werken, moet je je vlot kunnen uitdrukken in beide landstalen, helemaal bij de overheid. Daarnaast kom je elke dag in contact met mensen van verschillende nationaliteiten. Ook in de grote bedrijven in de industrieterreinen rond Brussel, die een hoop jobs in de sales en marketing aanbieden. Niet alleen kun je je talenkennis ten volle benutten, het is ook heel erg verrijkend.

 

De voordelen van openbaar vervoer

Pendelen duurt misschien lang, maar het biedt je de kans om je krant of een goed boek te lezen. Je kunt tijdens de lange treinritten naar muziek luisteren of andere dingen doen waar je thuis niet toe komt. Desnoods kun je wat werk inhalen op je laptop of mails beantwoorden.

 

Brussel is trendy

Als je in Brussel werkt, kom je elke dag in een bruisende metropool met allerlei winkels die de nieuwste mode en gadgets aanbieden. Je kunt naar hartenlust windowshoppen of snel ergens binnenwippen om iets te kopen. En krijg je het kwaad op het werk, dan kun je met een collega stoom afblazen tijdens een lekkere lunch in een trendy eetcafé.

 

Je verdient meer

Last but not least, in Brussel werken is goed voor je loonzakje. Uit de salarisenquête van Vacature en de KU Leuven blijkt dat het gemiddelde brutoloon in de Brusselse regio 3.442 euro bedraagt. Werknemers in Vlaanderen verdienen gemiddeld 3.261 euro. Dat heeft te maken met de aanwezigheid van multinationals in de best betalende sectoren, zoals de chemische en de farmaceutische sector, maar ook de financiële wereld.  

 

Bron: www.vdab.be / www.brusselnieuws.be