Een carrière op wieltjes? Kies voor de automobielsector!

Op het Autosalon kan je binnenkort niet enkel de laatste nieuwe modellen auto’s terugvinden, maar ook een stand van Job on Wheels, een project dat jongeren warm wil maken voor een job in de autosector. De sector kreunt namelijk onder de knelpuntberoepen.

 

Techniek

Heb je een passie voor techniek en heb je ook een voorliefde voor blitse bolides en ronkende motoren, dan is er een toekomst voor jou weggelegd. Met een diploma A2 automechanica, bachelor autotechnologie of gelijkwaardig kun je aan de slag als mecanicien. Je doet het grote en kleine onderhoud van wagens, stelt de juiste diagnoses en voert herstellingen tot in de puntjes uit.

 

Engineer

Ook als industrieel ingenieur kun je je in de automobielsector helemaal uitleven. Als project engineer ben je verantwoordelijk voor het productieproces van auto-onderdelen. Als quality manager help je onderdelen ontwikkelen, test je ze uit en zorg je ervoor dat er enkel topkwaliteit in onze wagens terechtkomt.

 

Sales

Gefascineerd door wagens, geen technische knobbel, maar wel verkooptalent? De autosector heeft ook heel wat jobs in de sales te bieden. Als autoverkoper laat je mensen warm lopen voor een nieuwe auto. Als sales assistant help je klanten hun nieuwe droomwagen samenstellen.

 

Customer service

Beweeg je je graag tussen de fonkelnieuwe wagens en maak je het graag mensen naar hun zin? In customer service ontvang je de klanten, stel je een werkplanning op en zorg je ervoor dat de wagen na herstelling of onderhoud op tijd terug bij de klant komt. Je bent de ambassadeur van je merk.

 

Administratie

Bij de automobielindustrie komt ook een hoop administratie kijken. Als administratief medewerker beantwoord je vragen van klanten of potentiële klanten via telefoon en mail en ben je ook steeds vaker verantwoordelijk voor de online communicatie.

 

Wil je ook een carrière die op wieltjes loopt? Bekijk alle vacatures in de automobielsector!

 

Bron: www.educam.be