Dringend gezocht: creatieveling

Ben je een vat vol ideeën? Bedenk je graag originele oplossingen? Barst je van de inspiratie en word je niet graag in een keurslijf geduwd? Er zijn heel wat interessante beroepen waar je volop je creativiteit in kwijt kan. Dit zijn er vijf van.

 

Journalistiek

Als journalist ga je elke dag op nieuw ga je op nieuwsjacht. Je gaat op zoek naar de verhalen achter de mensen. Je hebt een vlotte pen en bent flexibel. Als redacteur verzamel je informatie en teksten en verwerk je ze tot boeiend artikels. Een fotoredacteur spoort de beste nieuwsbeelden op en vormt de schakel tussen nieuwschefs, journalisten en fotografen.

 

Vormgeving

Ben je in sterk in vorm, beeld, kleur en typografie, dan is grafisch designer iets voor jou. Je bepaalt de lay-out voor mailings, brochures, magazines, jaarverslagen, boeken, enz. Als grafisch marketing medewerker sta je in voor de grafische opbouw en vormgeving van websites en sociale media en werk je marketingcampagnes grafisch uit.

 

Tekenaar

Als technisch tekenaar ben je een kruising tussen een graficus en een technicus. Je ontwerpt en tekent de plannen voor bouwwerken, constructies en allerlei producten. Een mechanisch tekenaar tekent de mechanische ontwerpen van machines en machineonderdelen, vaak in 3D.

 

Interieur

Heb je een passie voor binnenhuisinrichting? Als interieurarchitect laat je flats en huizen tot leven komen. Je bedenkt concepten en tekent plannen. Ook als account manager interieur kan je aan de slag in de wereld van design en interieur. Je bent het aanspreekpunt voor bestaande klanten en gaat op zoek naar nieuwe klanten.

 

Talent consulent

Je hoeft zelf geen kunstenaar te zijn om creatief bezig te zijn. Ook uitzendconsulenten moeten creativiteit aan de dag kunnen leggen. Als je dan ook nog eens elke dag in contact komt met kunstenaars, dan zit je snor. Als talent consulent zoek je de juiste artiesten voor je opdrachtgevers.

 

Zin om je te smijten? Bekijk hier alle vacatures voor creatieve beroepen.