Dit zijn de tofste studentenjobs voor deze zomer

Ben jij helemaal klaar voor de zomer? Festivals afschuimen, uithangen met de vrienden, gaan backpacken in de brousse... Het jammere is dat al die zomerfun ook met een serieuze prijskaart komt. Oplossing: vakantiejob doen! Los van het geld heeft dat ook andere voordelen: je doet alvast ervaring op voor op je cv en je leert ook eens totaal nieuwe mensen kennen. Tussen deze coole jobs vind je vast wel iets voor jou.

 

Onthaal

Ben je enthousiast? Sociaal? Ken je je talen? Dan voel je je vast als een vis in het water als receptionist(e) of telefonist(e). Met je stralende glimlach ben je het uithangbord van het bedrijf. Ideaal voor bachelors en masters om werkervaring op te doen.

 

Winkelbediende

Ga je graag met mensen om, maar heb je ook verkoopstalent? Dan is dit de geknipte vakantiejob voor jou. Je helpt klanten, bemant de kassa, vult de voorraad aan en zorgt ervoor dat de winkel netjes blijft. Weet dat je je vaak flexibel moet kunnen opstellen.

 

Administratie

Ben je een master of bachelor met een goede kennis van het Engels? Heeft MS Office geen geheimen voor jou? Er zijn heel wat studentenjobs als administratieve kracht: je controleert en klasseert facturen, voert data in en doet scan-en kopieerwerk. De perfecte voorbereiding als je later in de administratie wil werken.

 

Accountancy

Volg je een masteropleiding Accountancy of Finance, dan kun je nu al in tal van bedrijven ervaring opdoen in een boekhoudkundige studentenjob. Je controleert en boekt aankoop- en kostenfacturen, verwerkt bankafschriften, zet betalingen klaar en helpt bij de maandafsluiting.

 

IT

Studeer je IT of ben je van jezelf thuis in software en het internet? Kun je zelfstandig werken? Een pak bedrijven zoekt studenten om websites te controleren of het intranet verder uit te bouwen.

 

Logistiek

Studeer je logistiek, dan kun je deze zomer evaring opdoen in de magazijnen van diverse bedrijven als orderpicker. Je kiest de juiste goederen uit, zet ze klaar voor verzending en pakt ze na controle in.

 

Horeca

Wat je ook studeert, als je niet bang bent van hard werken en je je flexibel kunt opstellen, vind je àltijd een studentenjob in de horeca. Mensen van eten en drinken voorzien, tafels afruimen, ijsjes scheppen of milkshakes opdienen: het aanbod is ruim.

 

Bekijk hier alle studentenjobs