De voordelen van werken in de chemische sector

De chemische sector is een van de meest bloeiende takken van onze economie, die een hele waaier boeiende en veelzijdige jobs te bieden heeft. Bovendien zijn er heel wat voordelen verbonden aan werken in de chemische sector.

 

Loon

De chemische sector, en meer bepaald de petrochemie, behoort tot de best betalende takken van onze economie. Of je nu in een technische of een administratieve of commerciële functie werkt of als ingenieur, je verdient een vijfde meer dan het gemiddelde in de industrie. In de chemie en petrochemie heb je ook het grootste aantal vakantiedagen per jaar. En de sector investeert veel middelen in opleiding en levenslang leren.

 

Innovatie

Chemische bedrijven zijn erg innovatief bezig. Onderzoek in de biotechnologie vindt niet alleen plaats aan universiteiten, maar ook in de grote bedrijven die tot de deelsector life sciences behoren. Als chemical engineer krijg je de kans om baanbrekend werk te verrichten door schaarse natuurlijke producten na te maken of te verbeteren. De tests die laboranten uitvoeren, liggen aan de basis van nieuwe kunststoffen of schoonmaakproducten of cosmetica. Als proces operator laad en bedien je machines die tot de spitstechnologie behoren.

 

Variatie

In de chemische sector zijn veel multinationals actief. Dat biedt mogelijkheden tot jobrotatie. Zo is het perfect denkbaar dat je je als ingenieur eerst op onderzoek richt, dan naar de productie overstapt en je daarna met projectmanagement bezighoudt.

 

Internationaal

Chemische bedrijven hebben meestal vestigingen in andere landen en/of klanten van over de hele wereld. Als je droomt van een internationale carrière, zit je in de chemie dus gebeiteld.

 

Veel vacatures door de vergrijzing

In tegenstelling tot de meeste andere sectoren kennen de chemie en 'life sciences' weinig personeelsverloop. Veel mensen blijven hun volledige carrière in de sector werken. Momenteel lijdt de chemie onder de vergrijzing. De komende jaren moeten heel wat functies worden ingevuld door jonge werknemers.

 

Meer vacatures in de chemische sector bekijken? Klik hier.

 

Bron: www.engineeringnet.be.