De vijf innovatieve clusters van Vlaams-Brabant

Vlaams-Brabant is een regio boordevol bedrijven, kennisinstellingen en universiteiten die jobs creëren voor hoger en lager geschoolden. De provincie wil die troeven verder uitbouwen door vernieuwing en economische samenwerking te stimuleren in vijf innovatieve clusters.

 

De stad Leuven vormt met haar universiteit en de hogescholen, het Universitair Ziekenhuis en het gerenommeerde onderzoekscentrum IMEC een motor voor innovatie en economische activiteit in Vlaams-Brabant en heel Vlaanderen. De economie in Vlaams-Brabant kent vijf speerpunten.

 

Lifetech

Lifetech is een verzamelnaam voor technologieën in de medische, zorg- en farmaceutische sector. Vlaams-Brabant staat aan de wereldtop in de branche van de medische technologie en geneesmiddelen. Belangrijke bedrijven zijn Novartis Pharma  en Quintiles.

 

Foodtech

De provincie Vlaams-Brabant heeft een lange traditie op het gebied van eten en drinken. In de regio vind je tal van brouwerijen en voedingsbedrijven die voedsel voor mens of dier produceren. Op de Feed Food Health-campus in Tienen wordt op hi-techniveau aan gezonde voeding gewerkt.

 

Createch

Tot de creatieve industrieën behoren de film en tv-productie, geconcentreerd rond Vilvoorde met Medialaan. Voor journalistieke bedrijvigheid moet je in Asse zijn bij De Persgroep Publishing. Maar Vlaams-Brabant huisvest ook beeldende kunsten, muziek en andere sectoren waar creativiteit belangrijk is, zoals reclame, gaming en architectuur.

 

Logistech

Vlaams-Brabant beschikt over een dicht netwerk van autosnelwegen, waterwegen, spoorwegen en overslagterminals, en dan is er ook Brussels Airport. Er zijn in de provincie dan ook ruim 500 bedrijven gevestigd die logistieke activiteiten uitvoeren en een groot deel van de Vlaams-Brabantse werkgelegenheid voor zich nemen. Met name Colruyt Group in Halle is voortdurend op zoek naar logistieke medewerkers.

 

Cleantech

Cleantech is een verzamelnaam voor technologieën die bijdragen aan een schoner milieu en/of voor energiebesparing zorgen. Groene stroom van windmolens en zonnepanelen, hybride wagens, passiefbouw: ook daar zetten heel wat bedrijven in Vlaams-Brabant op in.

 

Vind hier de job van je dromen in Vlaams-Brabant.

 

Bron: www.flanderssmarthub.be.