De noeste ondernemingszin van West-Vlaanderen

West-Vlamingen staan bekend om hun ondernemingszin. De slogan van de marketingcampagne van de provincie luidt niet voor niets ‘De beste grond om te ondernemen’. Maar wat zijn de speerpunten van de bloeiende West-Vlaamse economie?

 

Industriële ontwikkeling

West-Vlaanderen is historisch verweven met sectoren als landbouw en zeevisserij, maar ook de industrie is er sterk ontwikkeld. De textielsector is nog altijd een belangrijke werkgever. Ook de voedingsindustrie is goed vertegenwoordigd, net als de metaalsector en automotive. De toekomst is verzekerd dankzij opkomende sectoren zoals blue energy.

 

Infrastructuur

Een goede 10.000 km wegen en snelwegen zorgen voor goede verbindingen binnen West-Vlaanderen. De handel en distributie zijn er dan ook sterk ontwikkeld. De havens van Zeebrugge en Oostende maken van de provincie een gateway naar het Europese continent. Ook de internationale luchthaven van Oostende en de tweede, regionale luchthaven in Wevelgem, nabij Kortrijk, zijn sterke economische troeven.

 

Recreatie

West-Vlaanderen is de belangrijkste toeristische regio van Vlaanderen. Je kunt uitwaaien aan de kust, jezelf verliezen in de open ruimte van de groene polders of je onderdompelen in het bruisende stadsleven. Historische cultuursteden als Brugge trekken bezoekers van over de hele wereld. De horeca is, zeker tijdens het seizoen, een bloeiende sector in de provincie.

 

Zin gekregen in een job in West-Vlaanderen? Bekijk hier de openstaande vacatures. 

 

Bron: www.vndelta.eu/ www.west-vlaanderen.be