De ideale jobs voor verkooptalent

Je werkt graag samen met mensen en jouw motto is ‘klant is koning’? De salessector ontvangt je met open armen.

 

Vertegenwoordiger

De bedrijfswereld is steeds op zoek naar vlotte, vriendelijke werknemers om hun diensten of producten aan te prijzen bij potentiële én bestaande klanten. Ben je graag op de baan? Dan is een job als vertegenwoordiger jou op het lijf geschreven. Noodzakelijke competenties zijn uiteraard communicatief en flexibel zijn, maar als het ‘gezicht’ van het bedrijf is het ook belangrijk om verzorgd voor de dag te komen.

 

Sales assistent/manager

Zit je toch liever op kantoor, omringd door een team? Dan is een job als sales-assistent meer jouw ding. Je oefent dan eerst een ondersteunende functie uit, maar mét oog op doorgroeimogelijkheden. Na een aantal jaar ervaring en een goede portie ambitie kom je wellicht in aanmerking om een strategische managersfunctie uit te oefenen.

 

HR en rekrutering

Wie ‘sales’ hoort, denkt automatisch aan verkoop, maar ook andere sectoren zijn op zoek naar salestalent om de relatie met klanten te optimaliseren. Zo staat een recruiter in voor het koppelen van bedrijven aan geschikte kandidaten. De meeste bedrijven zijn ook altijd op zoek naar mensen voor hun interne HR-afdeling om de relatie met haar werknemers te onderhouden.

 

Marketing en PR

Voor wie vindt dat verkoop en creativiteit hand in hand gaan, is de wereld van marketing een speeltuin. Je denkt mee strategische campagnes uit die de bekendheid van een product vergroten en hebt een verborgen talenknobbel om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Wie goed overweg kan met digitale tools en sociale media, heeft een stapje voor.

 

Sales ingenieur

Wie eerder technisch is ingesteld dan communicatief, kan ook terecht in de salessector als sales ingenieur. Met je know how ben je verantwoordelijk voor de verkoop van jouw hoogtechnologisch product en bouw je lange termijnrelaties op met de technische managers van andere bedrijven. De sector ontvangt zowel schoolverlaters als mensen met veel ervaring, en biedt je in de tussentijd opleidingen aan om op de hoogte te blijven van technische nieuwigheden.

 

Toerisme

Nu de herfst alweer akelig dichterbij komt, zullen veel mensen af en toe een weekendje zon inlassen. Als jij mensen wil gelukkig maken met de beste vakantiedeals, zoek je best in deze niche. Omdat zaterdag een drukke dag is voor vakantiewinkels moet je ook dan af en toe werken, maar dat wordt gecompenseerd door een vrije dag tijdens de week. Ideaal voor de flexibele werker!

 

 

Bekijk hier alle toffe jobs in sales.