Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

De 10 meest ongelukkige beroepen

Ga jij elke ochtend met de glimlach naar het werk? Prijs jezelf gelukkig, want niet iedereen huppelt lichtvoetig naar de dagtaak ...

Het National Opinion Research Center van de Universiteit van Chicago maakte een rangschikking op van de beroepen die het minst voldoening geven, op basis van de 200 meest uitgeoefende jobs in de VS. Het onderzoek werd gevoerd tussen 1998 en 2006.

Het geluksgevoel van de werknemer hangt af van een aantal zaken: de work-life balans, de relaties met collega's, je werkomgeving, het loon, de taken die je moet uitvoeren, het werkschema, de doorgroeimogelijkheden ... In het algemeen zien we dat manueel werk en diensten het hoogst noteren op de 'ongelukkigheidsschaal'.

Dakwerkers

Bovenaan het klassement vinden we de dakwerkers. Ze werken in gevaarlijke omstandigheden, moeten veel tillen en verdienen niet al te best. Amper 25,3% van hen is tevreden met hun job.

Op de tweede plaats prijken de kelners. 27% van hen is tevreden, veelal omdat het 'lastige uren' zijn om te werken en het loon niet al te denderend is.

De volledige lijst

  Beroep
1 Dakwerker
2 Kelner
3 Arbeider (behalve in de bouwsector)
4 Barman
5 Inpakker
6 Magazijnier (die producten verplaatst en verzendt)
7 Verkoper van kleding
8 Kassier
9 Kok (met alleen routinetaken, bijvoorbeeld bij massacatering)
10 Magazijnier (die de stock bijhoudt en overziet)