Belgische farma-industrie zoekt medewerkers

België vertegenwoordigt nog geen 3% van het bruto binnenlands product van de Europese Unie, maar staat wel in voor 15% van de totale export van Europese biofarmaceutica. Dat blijkt uit de nieuwste editie van de 'Farmacijfers' van pharma.be, de koepel van de Belgische farmaceutische sector.

 

De farmaceutische sector stelt zo'n 30.000 mensen te werk, een cijfer dat blijft stijgen. Deze bloeiende industrietak is voortdurend op zoek naar mensen voor uiteenlopende functies.

 

Operators

Het Europese onderzoek naar en de ontwikkeling en productie van geneesmiddelen en vaccins concentreert zich in hoge mate in ons land. Voor de productie zijn gesofisticeerde machines ontwikkeld, die bediend worden door operators.

 

Technici

De productie van medicijnen moet gesmeerd lopen. Daarom zorgen technici voor het onderhoud van de machines, verhelpen ze technische storingen of voeren ze herstellingen uit.

 

Ingenieurs

Burgerlijk ingenieurs chemie of bio-ingenieurs kunnen in de farmaceutische sector aan de slag als project of production engineer. Zij ondersteunen de productie, voeren analyses uit en lossen dagdagelijkse problemen op om tijd- en kwaliteitsverliezen te minimaliseren.

 

Management

Productielijnen en sites staan onder leiding van teamleaders en managers. Zij staan in voor het dagelijks beheer van een branch of de voortdurende verbetering van een afdeling en het uitvoeren van de bedrijfsstrategie.

 

Sales

Farmaceutische producten moeten uiteindelijk aan de man gebracht worden. Medisch afgevaardigden bezoeken huisartsen en apothekers die al klant zijn en zorgen voor de verkoop. In deze functie probeer je ook nieuwe klanten te werven.

 

Commerciële medewerkers

De commerciële medewerkers ondersteunen sales en marketing op het vlak van administratie en maken offertes en facturen op.

 

Meer jobs in de farmaceutische industrie bekijken? Klik hier.

 

Bron: pharma.be.