Begeef je op de veiligheidsmarkt

Zorg jij graag voor de veiligheid van anderen? Of help je door sensibilisatieacties graag het veiligheidsbewustzijn in de organisatie te vergroten? Neem dan even tijd om deze jobs in de veiligheidssector te scannen. Misschien is een van de functies echt iets voor jou.

 

Hoofd preventiedienst

Je verleent bijstand bij preventiemaatregelen en –activiteiten. Verantwoordelijken en werknemers help je bij de toepassing van de veiligheidsbepalingen. Je hebt de controle over het veiligheidsbeleid in de organisatie. Bovendien neem je de leiding over een team veiligheidsmedewerkers of preventieadviseurs. Als veiligheids- en beveiligingscoördinator zet je het hele veiligheids- en beveiligingsbeleid op poten. Je beheert en bewaakt het hele beleid.

 

Veiligheidsmedewerker

Je staat in voor het vergroten van het veiligheidsbewustzijn bij medewerkers of klanten. Je analyseert de arbeidsongevallen, zodat er maatregelen kunnen genomen worden. Daardoor help je de algemene veiligheid in het bedrijf of organisatie te verbeteren.

 

Beveiligingsinstallateur

Monteurs, elektriciens of techniekers plaatsen alarmsystemen, bewakingscamera’s en andere beveiligingssystemen. Door die praktische installaties garandeer je de veiligheid van de klant. Je hebt een passie voor techniek? Dan is deze job misschien wel op jouw lijf geschreven.

 

Bewakingsagent

Een bewakingsagent houdt preventief toezicht en kan handelend en doortastend optreden zonder de kalmte te verliezen. Ideaal als je een job zoekt met veel uitdagingen. Je bent ook het aanspreekpunt voor klanten en direct herkenbaar als bewakingsagent. Daardoor krijgt de klant een veiligheidsgevoel. Niet enkel tijdens evenementen worden bewakingsagenten ingeschakeld, maar ook in winkels en bedrijven.

 

Systeembeheerder

Je zorgt voor het beheer van de beveiligingsinfrastructuur van een bedrijf of organisatie. Je faciliteert de login en toegangscontrole tot websites, netwerken, computers en systemen. Een passie voor IT is onontbeerlijk voor deze functie.

 

Kwaliteitsverantwoordelijke

Een job die je misschien niet meteen met veiligheid associeert is kwaliteitsverantwoordelijke. Je voert systematisch verscheidene controles uit en waarborgt zo de kwaliteit. Denk aan voedselcontroles: kwaliteitsproeven garanderen de voedselveiligheid.

 

Bekijk het hele gamma aan veiligheidsjobs.