Altijd op de eerste rij in redactie en communicatie

Ben je gebeten door nieuws en media? Ben je goed in taal? Droom je ervan Charles Michel, Marie Vinck, Fellaini of Lady Gaga op de rooster te leggen? Of wil je liever beklijvende bedrijfsverhalen brengen?  Met een job in redactie of communicatie sta je altijd op de eerste rij.

 

De journalistiek in

Met een bachelor in de journalistiek en een neus voor nieuws kun je aan de slag als journalist. Weet je wie Lil Kleine is, maar kun je ook feilloos uitleggen wat de tax shift inhoudt, dan ben je een uitstekende allround nieuwsjager.

 

Naargelang je interesses of achtergrond kun je je ook specialiseren in een bepaald vakgebied. Heb je juridische studies gedaan of volg je wat er zich afspeelt in de rechtbank? Dan ben je een geboren misdaadverslaggever. Sportfanaat en/of zelf actief sporter? Dan moet je sportjournalist worden.

 

Na enige jaren ervaring in de journalistiek kun je uitgroeien tot hoofdredacteur en de redactie van een krant of magazine leiden of misschien een nieuw magazine in de markt zetten. Schrijf je zelf liever geen artikels, maar wil je je feilloos taalgevoel gebruiken om teksten van anderen beter te maken en pakkende titels en onderschriften te verzinnen? Dan kun je aan de slag als eindredacteur.

 

Ook in de communicatie kun je aan de slag

Werk je liever mee aan personeelsbladen en nieuwsbrieven? Ook in de bedrijfswereld en bij de overheid zoeken ze vlotte pennen om de juiste informatie te communiceren. Heb je een diploma communicatiewetenschappen of communicatiemanagement op zak? Dan heb je het gedroomde profiel voor een job in de communicatie.

 

Als communication manager of director sta je in voor de externe en interne communicatie van een bedrijf. Een pr-consultant zorgt ervoor dat een bedrijf voldoende vertegenwoordigd is in de media, op socialenetwerksites en fora en gaat de dialoog met klanten aan via blogs.

 

Meer jobs in redactie en communicatie vind je hier.