Als technicus of mecanicien zit je gebeiteld

Heb je een fascinatie voor mechanica en/of een technische knobbel? Dat zit je gebeiteld, want er is al jaren een gebrek aan technisch geschoold personeel. Bedrijven uit de meest uiteenlopende sectoren zijn voortdurend op zoek naar technici en mechanici.

 

Onderhoud, herstellingen en problemen oplossen

Als mecanicien of mechanieker sta je in voor het onderhoud en de herstelling van machines of van het wagenpark van een bedrijf. Je spoort fouten op en gaat preventief te werk. Een servicetechnicus heeft een gelijkaardige taak. In deze job pak je ook vaak machines uit, monteer je ze en maak je ze gebruiksklaar.

 

Technici elektriciteit brengen stroom tot bij de klant. Als installateur installeer je machines of apparaten bij de klant en sta je in voor het onderhoud en herstellingen. Een koeltechnicus verzorgt het mechanisch en elektrisch onderhoud van industriële koelinstallaties en grijpt in bij storingen. Als service engineer ben je verantwoordelijk voor het oplossen van alle technische problemen van klanten en geef je eventueel opleidingen en trainingen.

 

Met een bachelor- of masterdiploma in elektromechanica, elektronica, elektriciteit of mechanica kun je ook aan de slag als mechanical designer. Je staat dan in voor de ontwikkeling en productie van nieuwe gereedschappen en machines. Als CNC-draaier draai je machineonderdelen en bereid je de inbedrijfstelling van machines voor.

 

Bekijk hier alle jobs in techniek en mechanica.