Alle hens aan dek in de haven

De havensector is een van de belangrijkste draaischijven van onze economie en zal altijd een belangrijke werkgever blijven. Vorig jaar nam het aantal vacatures in de haven voor het eerst sinds 2010 toe. Werken in de haven is aan een opmars bezig.

 

Breed

De toename van vacatures is te danken aan de havens van Gent, Oostende, Brussel, maar vooral Antwerpen. In Zeebrugge stagneerde het aantal havenjobs vorig jaar. Onze havens bieden een brede waaier aan functies en mogelijkheden, zowel voor arbeiders als bachelors en masters.

 

Techniek

Heel wat havenbedrijven zijn op zoek naar werknemers met een technisch profiel. Vooral ground operators zijn momenteel zeer gegeerd. Je voert de technische controle uit van goederenwagons, doet kleine herstellingen, verzorgt de administratie en staat er voor in dat het treintransport in de haven van een leien dakje loopt.

 

Logistiek

Onze havens zijn een internationale draaischijf van transport en logistieke activiteiten. Als logistics coördinator leid je medewerkers op en zie je er op toe dat de veiligheidsregels worden toegepast. Je staat in voor de planning en verzorgt de diensttabellen.

 

Administratie

Als de papieren niet in orde zijn, kan een haven niet draaien. Stressbestendige teamplayers kunnen aan de slag in administratieve jobs. On site bij bedrijven in de haven volg je bestellingen op, bereid je de facturatie voor en volg je de dagelijkse planning op.

 

Sales

Voor je goederen kunt transporteren, moeten ze eerst verkocht worden. Als  inside sales account manager onderhoudt je nauwe contacten met bestaande klanten, maar ga je ook actief op zoek naar nieuwe klanten en afzetmarkten. Je haalt contracten binnen, je lost problemen op en je kijkt toe op een tijdige levering én betaling.

 

Financiën

Er gaat veel geld om in de haven en die geldstromen moeten goed gedocumenteerd worden. Als business controller ben je de rechterhand van de CFO, verantwoordelijk voor cash en risk management. Je beheert budgetten, houdt de omzet op peil en brengt op basis van analyses adviezen uit om de verkoop van je bedrijf te boosten.

 

Zin om je trossen uit te gooien in de haven? Bekijk hier alle vacatures.

 

Bron: www.vdab.be/www.portofantwerp.com