Alle begin is leuk, met deze startersjobs

Niemand begint zijn carrière als topmanager van een groot bedrijf. De realistische weg naar een droomjob verloopt meestal via diverse opstapjes. Ben je net of bijna afgestudeerd, en sta je te springen om te beginnen? Deze jobs openen de deur!

 

 

Ingenieur

Wie als ingenieur de schoolbanken verlaat, verschijnt in een luxepositie aan de start. Het beginnersloon van ingenieurs is niet enkel beduidend hoger dan bij andere functies, ook genieten nieuwbakken ingenieurs uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, flexibele werkomstandigheden en belanden ze doorgaans in een aangename bedrijfscultuur. De vraag naar wiskundeknobbels met technische skills is overal groot, om het even of je het nu tot software-, netwerk-, burgerlijk of raadgevend ingenieur hebt geschopt.

 

 

Junior Accountmanager

Maar niet elke droomjob vereist een hoger diploma. Je kan je evengoed op het terrein zelf ontplooien tot een door werkgevers gegeerde expert. Kies je voor deze weg, is het belangrijk dat je eerste baan vooral leerrijk is en de kans biedt uitgebreid te netwerken. Een job als accountmanager is in dit opzicht uitermate geschikt. Starters met commercieel talent onderhouden klantenrelaties en/of doen prospectie om nieuwe klanten binnen te halen. Je ontwikkelt tal van soft skills die in je latere loopbaan ongetwijfeld van pas zullen komen.

 

 

Sales Representative

Een baan met heel wat doorgroeimogelijkheden is ook die van Sales Representative. Een diploma of ervaring zijn vaak niet vereist waardoor dit profiel voor beginners erg toegankelijk is. Tegenover de nodige communicatieve vaardigheden staan een flexibele en boeiende job, een mooi salaris én de kans om heel wat op te steken over de bedrijfswereld.

 

 

Junior Consultant

Consultancy is een erg veelzijdig beroep waar binnen veel verschillende sectoren vacatures voor te vinden zijn. Je helpt bedrijven zich te verbeteren en verleent advies rond problemen binnen jouw specialisatiedomein. Dat kan gaan van personeelszaken over marketing, management, communicatie en ICT tot milieu. Als starter word je vaak intensief begeleid en krijg je de mogelijkheid introductiecursussen en opleidingen volgen.

 

 

Junior Accountant

Tenslotte is boekhouding een populair departement om je carrière te lanceren. Juniors verdienen al aardig hun kost, kunnen snel opklimmen binnen het bedrijf en een vast contract is daarnaast geen zeldzaamheid.

 

 

Bekijk hier alle jobs voor starters.

 

 

Lees ook:

Eerste job? Zo behoud je een goede balans tussen werk en privé

57% van studenten ziet stage als snelste weg naar eerste job

Waarom de regering de proefperiode opnieuw wil invoeren