Aan deze eigenschappen herken je de allerbeste chauffeurs

Ben je graag onderweg? Voel je je als een koning achter het stuur van een bestelwagen, vrachtwagen of bus? Dan is een job als chauffeur je op het lijf geschreven, zolang je ook volgende competenties beheerst.

 

Safety first

Als je als chauffeur aan de slag wil, moet je uiteraard het juiste rijbewijs hebben. C voor vrachtwagens van meer dan 3,5 ton, CE als er een aanhangwagen aan gekoppeld is. Als je de baan opgaat, spreekt het voor zich dat veiligheid voor alles gaat. Je respecteert de verkeersregels én de richtlijnen van je werkgever.

 

Flexibiliteit

Als vrachtwagenchauffeur leg je vaak lange afstanden af en ben je dikwijls lang van huis. Je brengt regelmatig de nacht door in je truck. Ook als je enkel nationaal rijdt, moet je bereid zijn om in verschillende shifts te werken en in staat zijn om je aan te passen aan wijzigende omstandigheden.

 

Klantvriendelijkheid

Een chauffeur vervoert goederen en levert ze af, dikwijls bij verschillende klanten. Je bent dan ook vriendelijk, open en bereid om vragen te beantwoorden. Rijd je met een bus of autocar of ben je trambestuurder, dan is het extra belangrijk dat je goed met mensen kunt omgaan.

 

Netheid

Je maakt van je bestelwagen of truck geen zwijnenstal, maar ruimt elke dag op en laat je voertuig spic en span achter. Als buschauffeur zorg je ervoor dat de passagiers geen papier of afval achterlaten. Je houdt ervan om elke dag met een schone lei te starten.

 

Een beetje spierkracht

Chauffeurs helpen vaak bij het laden en/of lossen. Wat je ook transporteert, het helpt dat je niet al te schriel bent en een en ander kunt tillen. Ook als logistiek-bezorger kunnen goed ontwikkelde spierballen van pas komen.