6 jobs om optimaal van de zomer te genieten

De zomer is een ideaal seizoen om je handen uit de mouwen te steken. Vooral in de horeca en toerisme liggen de jobs voor het oprapen, met als bijkomend voordeel: een toffe sfeer en écht dat zomergevoel!

 

Kelner

Veel mensen kiezen ervoor om in de zomer als kelner of zaalmedewerker te gaan werken. Je maakt lange dagen en moet hard werken, maar je toffe collega’s en een dagelijkse dosis adrenaline maken dat helemaal goed. Als je geluk hebt, is er een terras om te bedienen en pak je nog wat zonnestralen mee.

 

Kok

Snij jij je groenten uit de losse pols Julienne en bak je je biefstuk perfect rosé? Er worden altijd veel koks gevraagd in de zomermaanden. Of je nu aan de slag wil in een frituur of een chic restaurant: geen zorgen, want er is keuze te over. En als je je eerder thuis voelt achter de schermen in de horeca, bekijk dan eens welke jobs er nog meer zijn voor keuken- en zaalpersoneel.

 

Reisagent

Ongestoord van de mooiste vakantiebestemmingen dromen: dat kan als reisagent. Help mensen een droomvakantie te boeken en maak meteen met alle praktische zaken in orde. De vliegtickets, een goed hotel, een huurauto ter plaatse? Jij regelt alles en doet ondertussen inspiratie op voor je eigen vakantie in het naseizoen.

 

Dagjes uit

Bied mensen een plezant dagje uit en geniet zelf mee van alles wat er te beleven valt. Wat dacht je van een job in een dierenpark? Of ga werken bij het vrolijke Plopsaland of Bobbejaanland! De stemming is er altijd feestelijk en je bezoekers zijn goedgezind. Alles wat je nodig hebt is een stralend blauwe hemel.

 

Redder

Redder is de ideale job als je van veel verantwoordelijkheid houdt. Je bent hét aanspreekpunt voor de bezoekers en jij staat in voor ieders veiligheid. En als je het goed uitkient, werk je zoveel mogelijk buiten in de zon, als strandredder bijvoorbeeld.

 

Pechbijstand

Autopech op vakantie, dat is nu eens echt een doemscenario. Veel mensen hebben zich er dan ook tegen verzekerd en kunnen rekenen op vervangend vervoer en snelle reparatie van hun wagen. Wil jij mensen weer op weg helpen, dan is de pechverhelping iets voor jou. Je zit misschien de hele dag binnen, maar je maakt je wel erg populair bij gestrande reizigers.

 

De zomer biedt kortom volop kansen voor de werklustige jobzoeker! Bekijk hier alle vacatures in Horeca & Toerisme en vind je droomjob.