5 skills die van jou de perfecte IT’er maken

Wanneer je wilt werken in de informaticasector zijn technische kwaliteiten natuurlijk best handig. Maar dat is niet het enige talent waarover je moet beschikken om het te maken in de wereld van de ITC. Hieronder vind je een aantal skills die minstens even belangrijk zijn om het te maken in de wereld van ICT.

 

 

1.       Vertrouwen

Het is niet alleen belangrijk vertrouwen te hebben in jouw eigen capaciteiten maar ook in het bedrijf waarvoor je werkt. Dezelfde waarden en streefdoelen delen, is de sleutel tot ieder succes.

 

2.       Commerciële feeling

Aanvoelen wat er leeft in de bedrijfswereld en op de hoogte blijven van de producten en/of diensten van jouw sector, zijn eigenschappen die erg gewaardeerd worden door rekruteerders. Je moet weten wie jouw tegenstanders op de markt zijn.

 

3.       Motivatie

Motivatie is misschien wel het belangrijkste criterium waarop geselecteerd wordt. Het gaat er niet alleen om deze functie te kunnen, maar vooral ook om deze job te willen doen. Een sollicitant die zich echt gemotiveerd toont, maakt meer kans om geselecteerd te worden.

 

4.       Teamwork

Bedrijven willen niet alleen mensen die zelfstandig kunnen werken en individuele doelen nastreven. Maar als IT’er moet je ook succesvol kunnen samenwerken met je collega’s en/of klanten. Een echte teamspirit maakt indruk!

 

5.       Communicatievaardigheden

In staat zijn om goed te communiceren met verschillende mensen en in diverse omstandigheden, is een niet te onderschatten eigenschap. Maak tijdens je sollicitatie duidelijk dat je houdt van menselijk contact: dat je niet bang bent voor oogcontact, dat je vlot een gesprek kan aankopen en foutloos kunt schrijven.

 

Naast het vereiste diploma en de nodige technische skills zijn het vaak bovenstaande eigenschappen die jou onderscheiden van andere sollicitanten. Je kan daar ook zelf aan werken om die kenmerken meer te ontwikkelen en zo een sterke persoonlijkheid uit te stralen.

 

 

Zin in een job in IT? Hier vind je alle vacatures.