5 redenen om aan de slag te gaan in de financiële sector

Financiële instellingen hebben het moeilijk om mensen aan boord te krijgen en te houden. Het imago van de bankenwereld heeft een flinke deuk gekregen, de toekomst ziet er heel onzeker uit en de werkdruk is hoog. Toch zijn er nog voldoende redenen om in de financiële sector aan de slag te gaan.

 

1.  Uitdaging

De bankenwereld heeft heel wat uitdagende jobs in de aanbieding. Vooral jonge mensen zien de complexiteit van de financiële sector als een intellectuele uitdaging en kunnen zich uitleven als financieel analist of auditor

 

2. Carrièremogelijkheden

In de banksector kun je relatief eenvoudig doorstromen naar andere functies. Een commercieel adviseur, die klanten raad geeft over de bankproducten, kan makkelijk uitgroeien tot kantoorhouder. Een job in de financiële wereld is ook een uitstekende opstap naar een carrière in de verzekeringswereld of in het bedrijfsleven.

 

3.  Salaris

De financiële wereld is de tweede best betalende tak van onze economie. De lonen liggen er ruim boven het marktgemiddelde. Zelfs in een administratieve functie verdien je meer dan in een andere sector.

 

4. Opleiding

De financiële sector is voortdurend in beweging. Het is dan ook een sector die zeer veel aandacht besteedt aan vorming. Niet alleen als informaticus of e-marketeer, maar ook in salesfuncties krijg je de kans om jezelf voortdurend bij te scholen en te ontwikkelen.

 

5. Werkklimaat

Financiële instellingen bieden hun werknemers, meer dan andere branches, de mogelijkheid om via een flexibel uurrooster of van thuis uit te werken. Bovendien geniet je als werknemer in de financiële sector van een resem sociale voordelen en krijg je bovenop de 20 wettelijke vakantiedagen en de 10 wettelijke feestdagen nog een aantal bijkomende vakantiedagen.

 

Klaar om je geld in te zetten op een job in de financiële sector? Bekijk hier alle vacatures.

 

Bron: www.bankierenvoordesamenleving.be.