Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Wie zijn de Beste Werkgevers van 2010?

Maandagavond 8 maart maakten Vacature en Vlerick School de Beste Werkgevers van 2010 bekend: bij de bedrijven met meer dan 500 medewerkers schoot Schoenen Torfs de hoofdvogel af, bij de bedrijven met minder dan 500 werknemers ging de eer naar SAS Institute.

Mening werknemers doorslaggevend

Het onderzoek naar de Beste werkgever gebeurt in alle Europese lidstaten. Voor België voerde de Vlerick Leuven Gent Management School het onderzoek. Bedrijven die willen meedingen, moeten zich zelf inschrijven. Vervolgens nemen professor Dirk Buyens en zijn team het personeelsbeleid van de deelnemende bedrijven onder de loep.

Onderzoekster Maaike van Ameijde: "We ondervragen de deelnemers over een hele reeks aspecten, zoals opleiding, communicatie, jobrotatie, evaluaties, enzovoort. Daarna komen de medewerkers zelf aan het woord: ze moeten hun bedrijf een score geven op 58 verschillende onderwerpen. Dit gebeurt volledig anoniem en de medewerkers worden bij toeval aangeduid." Die score geeft de doorslag.

De winnaars

Professor Buyens: “De crisis liet zich sterk voelen: de gemiddelde scores liggen lager. Bij de bedrijven uit de top 10 zegt 75 procent tevreden of zelfs heel tevreden te zijn. Andere jaren halen we 80 procent. Vergeet niet dat heel wat van de deelnemers door zware herstructureringen gingen en loonsverlagingen doorvoerden. Zij betalen daarvoor een prijs. Maar ze halen nog steeds mooie scores. KBC, Accenture en de vervoersbedrijven FedEx en TNT Express zijn er blijkbaar ook bij slecht weer in geslaagd om hun personeelsbeleid overeind te houden. In de uitzendsector houden Accent, Randstad en Robert Half stand in de top 10.”

- Bekijk de top 10 bij de grote bedrijven
- Bekijk de top 10 bij de kleine bedrijven

Speciale awards

Drie bedrijven werden ten slotte in de bloemetjes gezet voor een speciale verdienste. Microsoft kreeg een Award voor Inspirational Leadership, Randstad voor Diversity en Care voor Talent Devolopment.

Foto: Isabel Pousset

Reageer

Wat zijn volgens jou de kwaliteiten van een beste werkgever? Hoe onderscheidt hij zich van de rest? Redacteur Nico Schoofs geeft je in zijn standpunt alvast wat inspiratie.