Werken in de provincie Limburg: hier moet je zijn

Limburg heeft de sluiting van Ford Genk in 2014 bijna verteerd. De economie trekt weer aan en dat betekent dat er een hoop vacatures aankomen. Goed nieuws, want werken in Limburg heeft heel wat voordelen, zowel voor Limburgers als voor werknemers van buiten de provincie. Hier zijn enkele sectoren die in Limburg nog medewerkers zoeken.

 

Auto-industrie

Voka Limburg telde de afgelopen maanden veel meer inschrijvingen van nieuwe voertuigen, zowel voor particulieren als voor bedrijven. De automobielindustrie blijft het dan ook goed doen in Limburg. Dat is niet zo verwonderlijk, want in Limburg hoef je je geen zorgen te maken over files.

 

Horeca en toerisme

Minder files wil natuurlijk zeggen dat je heel wat tijd wint, tijd die je kunt besteden aan recreatie. Limburg is een rustige en groene provincie. Op het platteland kun je genieten van de natuur, en in de bruisende stadskernen zijn vele sport- en culturele voorzieningen. Geen wonder dat de provincie steeds meer toeristen aantrekt, wat extra jobs in de horeca en toeristische sector oplevert.

 

Bouw, logistiek en transport

Het is in Limburg aangenaam wonen. De provincie heeft een breed én betaalbaar aanbod woningen: riante villa's, vrijstaande huizen en rijhuizen, (luxe)appartementen, knusse studio’s en moderne lofts. Het aantal bouwaanvragen blijft er stijgen. Niet verwonderlijk dat de bouwsector een van de sterkhouders van de Limburgse economie is.

 

Opvallend zijn ook het toenemende aantal starters in Limburg en stijging van het aantal exporttransacties. Dit laatste zorgt voor een ruim jobaanbod in de logistiek en het transport.

 

Goeie work-lifebalance

Een professionele loopbaan combineren met een gezinsleven? Ook dat is in de provincie Limburg geen probleem: je vindt er makkelijk kinderopvang, schoonmaak- en strijkhulp met voordelige dienstencheques en de werkuren zijn er flexibel.

 

Zin gekregen om aan de slag te gaan in Limburg? Bekijk hier alle vacatures in de provincie.

 

Bron: www.voka.be - www.limburghiergroeienideeen.be.