Welke waren de eerste jobs van Obama, Brad Pitt en andere sterren?

Voordat ze politieke of artistieke hoogtepunten konden bereiken, hebben sommige sterren en politiekers hard moeten werken om een centje bij te verdienen. Vacature.com keert terug naar de periode waarin ze hun eerste werkervaring opdeden.

Barack Obama

Lang voordat hij geschiedenis maakte als eerste zwarte president van de Verenigde Staten, was Barack Obama niet actief op politiek vlak. Zijn eerste job bestond uit het verkopen van ijsjes op het strand van Baskin-Robbins in Hawaï.

Benoît Poelvoorde

Ook al is hij een van de meest gekende Belgische acteurs en weet hij van elke rol die hij speelt een succes te maken, toch was Benoît Poelvoorde niet bezig met een carrière op het grote scherm. In de plaats daarvan koos hij voor een carrière in de grafische sector en werkte hij als illustrator voor de provincie Namen.

Brad Pitt

Toen hij op het punt stond om zijn diploma journalistiek te behalen, besloot de knappe Brad Pitt om de universiteitsbanken vaarwel te zeggen en zijn droom achterna te gaan: een carrière in Los Angeles. Eenmaal geland in de ‘Stad der Engelen’, zag de toekomstige ster niet meteen de rode loper voor zich uitrollen. De eerste zeven maanden heeft hij vooral geld verdient door hier en daar wat bij te klussen: zo heeft hij reclame gemaakt voor fastfood, verkleedde hij zich als haan en mocht hij daarna als chauffeur stripteaseuses van het ene feest naar het andere brengen.

Denzel Washington

Ook al won hij ooit als tweede Afro-Amerikaan een Oscar voor beste acteur, toch heeft Denzel Washington niet altijd gloriemomenten gekend. Hij begon zijn carrière in het kapsalon van zijn moeder als manusje-van-alles en kon hiermee zijn bankrekening aanspekken met het luttele bedrag van 11 dollar. Je moet toch ergens beginnen…

George Clooney

Voordat hij de lieveling werd van alle dames, heeft de wereldberoemde George Clooney verscheidene jobs uitgeoefend. In een warenhuis in zijn geboortestad Kentucky was hij verkoper van schoenen en kostuums op de mannenafdeling. Bovendien sneed hij als jobstudent ooit tabakblaadjes, een taak dat hem met moeite 3 dollar per uur opbracht! Deze eerste jobs liggen ver van de sterrenstatus die hij vandaag verworven heeft. Toen de verleiding van de showbusiness hem naar Hollywood bracht, probeerde hij bij de producenten op te vallen door te werken als metselaar en schoonmaker in een theater.

Jan Peter Balkenende

Voor het begin van zijn politieke carrière, deinsde de minister-president van Nederland er niet voor terug om zijn handen vuil te maken. Geboren in een zeer katholiek gezin uit Zeeland, verrichtte Jan Peter in het verleden samen met zijn broers allerlei klusjes: zo werkte hij als  schilder en fruitplukker. Het was pas in 1982, toen hij 26 jaar was, dat hij zijn eerste baan in de politiek kreeg, hij was verantwoordelijk voor juridische zaken.

Kate Middleton

De toekomstige echtgenote van de Britse kroonprins richt zich meer op haar activiteiten als ‘vriendin van’, dan op haar professionele carrière. Met een diploma kunstgeschiedenis op zak, heeft ze toch al wat ervaring opgedaan in het professionele milieu: ze werkte als assistent verkoper bij de Britse kledingketen ‘Jigsaw’. Sindsdien zijn het vooral koninklijke evenementen die het meest van haar tijd in beslag nemen.

Oprah Winfrey

De koningin van de Amerikaanse televisie en tevens ook een van de machtigste vrouwen van de wereld, is niet altijd de diva van de media geweest zoals ze nu is. Ze begon haar carrière onderaan de ladder als omroepster van een programma op de Texaanse radio WVOL.

Yves Leterme

Voordat hij ten tonele verscheen bij de CD&V, heeft onze eerste minister heel wat professionele ervaring opgedaan. Gedurende zeven jaar deed hij verschillende vakantiejobs: van het trekken van sperziebonen en het opdienen van bieren en andere dranken, tot verantwoordelijke van de botsauto’s in Dadipark.