Welke vakantiejobs deden onze politici als student?

Deze week beginnen veel studenten aan hun vakantiejob. Bandwerk in de fabriek, poetsvrouw in een bedrijf of kelner in een restaurant aan de kust. Wat deden onze politici toen ze als student een centje bij wilden verdienen?

Alexander De Croo, Open VLD: "Ik heb gewerkt als bandarbeider in een limonadefabriek, ben keukenhulp geweest, heb allerlei promoboyjobs gedaan, heb in de kluis van een bank gewerkt, enz…"

Guy Vanhengel, Open VLD: "Op mijn zestiende haalde ik mijn monitorsbrevet. Sindsdien heb ik zes jaar lang woensdagnamiddagactiviteiten georganiseerd in de plaatselijke school en werkte ik tijdens de vakantiemaanden op de Brusselse speelpleinen. Als tiener draaide ik op allerhande feestelijkheden mee in een kelnersploeg. Maar ik heb tijdens de kerstmaanden ook nog eens in een bakkerij gewerkt en in de zomer in het hotel-restaurant aan de kust."

Bert Anciaux, sp.a: "Ik werkte in de patéfabriek Sanpareil in Kapelle-op-den-Bos. Ik stond aan de lopende band, vouwde dozen... Ik heb ook nog in een bedrijf van elektrische toestellen gewerkt waar ik leveringen deed, magazijnbeheer enz."

Geert Lambert, Groen!: "Ik zat in een EHBO-post op het strand, werkte mee in een callcenter van Europ Assistance en verdeelde aan de kust affiches voor Walibi.".

Annemie Turtelboom, Open VLD: "Ik ging bootjes verhuren op een recreatiedomein, de stock tellen in doe-het-zelf-zaak,... "

Mathias Declercq, Open VLD: "Ik werkte twee jaar als vuilnisman bij Ivago. Daarnaast was ik ook monitor bij de speelpleinwerking ’t Leebeekje en ging ik aan de slag als keukenhulp en opdiener in de eetzaal van K12 in het Universitair Ziekenhuis van Gent. Tussendoor heb ik meermaals als garçon gewerkt."

Wouter De Vriendt, Groen!: "Ik was gediende in groentewinkel, krantenwinkel en zat wel eens aan de balie in het James Ensormuseum in Oostende."

Tekst: Hermien Vanoost

Ga je aan de slag als jobstudent? Lees hier alles over je rechten en je plichten.