Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Welke superheld verdient het meest?

Hoeveel zouden de superhelden van Marvel verdienen op basis van het beroep dat ze uitoefenen? Dat is de vraag die een journalist van Canadese krant Metro zich stelde.

Het is niet altijd eenvoudig om als superheld door het leven te gaan. Sowieso moet je de gave en een roeping hebben, maar daarnaast moet je ook over genoeg energie beschikken om twee jobs te combineren: één overdag en één ’s nachts. Bovendien is die nachtelijke job in de meeste gevallen erg riskant én puur vrijwilligerswerk.

Thor: onbekend vermogen

Als Noorse god kan Thor beschikken over een oneindig groot vermogen. In elk geval moet hij zich niet bekommeren over alledaagse problemen zoals de koelkast vullen of facturen betalen.

Iron Man: vermogen van 7,3 miljard euro

Tony Stark, alias Iron Man, is een geniale uitvinder van wie zakenblad Forbes het fortuin schat op 7,3 miljard euro. Hij beschikt zelf niet over superkrachten, maar heeft een krachtig hoogtechnologisch harnas gebouwd dat hem tot bovenmenselijke prestaties in staat stelt. Van zijn vader Howard erfde hij het economische imperium Stark Industries.

Batman: vermogen van 5,4 miljard euro

Ook Bruce Wayne oefent zonder speciale krachten de job van superheld uit. Hij is, als erfgenaam van de Wayne Enterprises, een rijke industrieel en filantroop die via de stichting Wayne hulp aan slachtoffers aanbiedt. Volgens Forbes bedraagt zijn persoonlijk fortuin zo’n 5,4 miljard euro.

The Hulk: 80.000 euro per jaar

Voordat zijn DNA gewijzigd werd door gammastralen, was Bruce Banner een fysicus. Hij bleef dit beroep verder uitvoeren, tenminste op momenten dat hij niet van colère groen uitslaat. Een fysicus als Banner kan zo’n 81.000 euro per jaar verdienen.

Captain America: minder dan 50.000 euro per jaar

Deze patriottische superheld met echte naam Steven Rogers bestreed het nazisme tijdens de tweede wereldoorlog en had de rang van kapitein in het Amerikaanse leger. Als je zijn loon zou aanpassen aan de barema’s van vandaag, dan zou Rogers 49.457 euro per jaar verdienen.

Superman: 40.000 euro per jaar

Het leven van Clark Kent, journalist bij de DailyPlanet, is nog iets minder luxueus. De krant wordt vergeleken met de Toronto Star, waar een journalist 40.991 euro per jaar verdient.

Spider-Man: 33.000 euro per jaar

Peter Parker is in het echte leven een freelance fotograaf. Volgens Metro wordt de spinnenman voor deze passionerende job zo’n 33.045 euro per jaar betaald, wat ons toch een pak meer lijkt dan de geldende tarieven.

Raadpleeg de volledige infografiek van Metro