Wegwerpwerknemer trend in België?

Deeltijds en tijdelijk werk lijkt in veel landen een permanente trend te worden. In de VS bestaan liefst 1 op de 4 nieuwe banen uit interimcontracten. Hoe is de situatie in ons land?

Hr-dienstverlener SD Worx organiseerde van medio december 2009 tot medio januari 2010 een enquête rond flexibiliteit bij 118 hr-verantwoordelijken en bedrijfsleiders. Op dit moment scoren deeltijdse contracten het best (met 81%) als flexibele vorm van tewerkstelling. Opvallend: de volgende drie jaar willen de ondervraagde bedrijven nog meer werken met deeltijdse contracten (51% van de bevraagden), tijdelijke contracten (41%) en interimkrachten (37%).

Flexibiliteit is de toekomst

Johan Van Duyse, van SD Worx: “Een flexibelere arbeidsmarkt wordt zonder twijfel nog belangrijker in de nabije toekomst. Ik pleit helemaal niet voor meer hamburgerjobs zoals in de VS. Maar het Belgische overschot aan arbeidsregels maakt het moeilijk voor een werkgever om flexibel aan te werven als het nodig is en voor een werknemer om een tijd minder te werken als hij daar zin in heeft. Deeltijdse arbeid zit al jaren in de lift, dat is een onomkeerbare evolutie. Dat heeft er enerzijds mee te maken dat er heel wat sociaal-juridische mogelijkheden bestaan (tijdkrediet, ouderschapsverlof, loopbaanonderbreking, enzovoort). Ten tweede: de ijzeren logica van voltijds willen werken omdat het je een hoger salaris oplevert, geldt niet op elk moment in de loopbaan. Vijftigers durven al eens gas terugnemen, jonge moeders die herintreden op de arbeidsmarkt na een tijd voor de kinderen te hebben gezorgd, vinden zo’n deeltijds statuut ideaal.”

Uitzendarbeid gestegen

Ook uitzendarbeid zit al jaren serieus in de lift in ons land. De penetratiegraad van uitzendarbeid ten opzichte van de totale loontrekkende bevolking verdriedubbelde bijna tussen 1990 (1%) en 2007 (2,63%). De crisis zorgde voor een dip (1,93% vorig jaar), al liet de sector in april dit jaar een groei van 10,66% optekenen ten opzichte van vorig jaar.

Aantal tijdelijke werknemers tov het totaal aantal loontrekkenden in %

  2005 2006 2007 2008 2009
België 8,8%
8,7%
8,6%
8,3%
8,2%
Duitsland 14,2%
14,5%
14,6%
14,7%
14,5%
Frankrijk 14,1%
14,1%
14,4%
14,1%
13,5%
Nederland 15,4% 16,4% 17,9% 17,9% 18,0%

Bron: EU Labour force Survey (Bewerking HIVA, K.U.Leuven)

Nog geen plaats voor interimmanagers

Sébastien Delfosse, directeur public relations van sectororganisatie Federgon: “Het fenomeen interimmanagers en interimbazen zie je veel meer in het Verenigd Koninkrijk of de VS. Daar bestaat al langer de cultuur dat een uitzendkracht met unieke vaardigheden zelfs een hoger salaris kan bedingen dan iemand die vast in dienstverband werkt. Bij ons bepaalt de wet dat een interimkracht evenveel moet verdienen als een vaste werknemer in datzelfde bedrijf. In principe kan zo’n interimkracht meer verdienen, maar die cultuur leeft hier absoluut niet. Kortom: hoge profielen met unieke capaciteiten jobhoppen zeker ook in ons land, maar niet via een interimstatuut. Bedrijven rekruteren wel meer en meer hoogopgeleiden en ook gespecialiseerde profielen via het kanaal van de interimarbeid, in plaats van een proefperiode van zes maanden.”

Tekst: Nico Schoofs

Het volledige artikel lees je in Vacature Magazine.

Reageer

Voel jij je comfortabel bij een tijdelijk contract? Wat vind jij van de evolutie naar een flexibele arbeidsmarkt met meer deeltijds en tijdelijk werk?

Lees ook:
- Wat zijn de regels rond deeltijds werken?
- Alles over uitzendarbeid