Waarom is FedEx een Beste Werkgever?

Een manager in pak zit gezellig te keuvelen met een Ghanese station handler met tulband: ze spreken elkaar gewoon bij de voornaam aan. Het is typerend voor de sfeer bij FedEx. Voor Engelsman Mike Pettifer is het één van de belangrijkste redenen waarom hij hier graag werkt. “Kijk gewoon even rond en je weet waarom het zo leuk is: je zit de hele dag tussen de meest uiteenlopende nationaliteiten en talen. De werkvloer is een mix van karakters en culturen.” Indiër Alexander Pankaj bevestigt. “De bereikbaarheid van de bazen, de relaxte manier van omgaan met elkaar. Het is pas wanneer collega’s vertrekken en ze laten weten hoe erg ze de sfeer hier missen, dat je beseft hoe uniek het is.”

Hiërarchie is taboe

Hr-manager Sara Mertens is dan ook trots op het grote aantal collega’s dat meer dan tien jaar in dienst is. “Meer dan tweehonderd werknemers werken hier tussen de elf en de vijftien jaar.” Hiërarchie en formaliteit zijn taboe bij FedEx. Courier Debby Symons: “We hebben niet het gevoel dat het management boven ons staat. Ik hoef de bazen niet met ‘u’ aan te spreken. We zijn met heel veel, maar we voelen ons geen nummers.” Sara Mertens: “Als mensen manager worden, krijgen ze een opleiding waarin duidelijk gezegd wordt wat we van hen verwachten. We willen geen autoritaire mensen, geen hiërarchie. Om de voeling met de basis niet te verliezen, gaan managers regelmatig een dag mee op stap met de koeriers. Onze president is gewoon Bob, voor iedereen.”

Iedereen kan doorgroeien

“Wij hebben vooral managers die zijn doorgegroeid binnen het bedrijf”, vervolgt de hr-manager. “Je kan bijvoorbeeld vanuit het callcenter doorgroeien naar een hogere functie, als je dat wilt. Met onze Tuition Assistance steunen we werknemers financieel bij extra opleidingen. Bij openstaande vacatures wordt altijd eerst gekeken naar interne kandidaten.”

Om het belang van de internationale cultuur te benadrukken, organiseert FexEx ook cursussen ‘diversity trainings en cultural awareness’. Daarnaast zijn de Bravo Zulu Awards een begrip binnen FedEx. Mike Pettifer is trots op zijn kantoormuur die er vol mee hangt. Bravo Zulu is een erkenning die Fedex geeft aan collega’s die iets méér deden dan wat van hen verwacht wordt. “Er hangt een bonus aan vast, maar het betekent vooral appreciatie”, aldus Mike.

Directeurs leverden salaris in

En wat met de crisis? Sara Mertens: “De transportsector wordt als een barometer gezien voor de crisis: wij voelden de effecten als één van de eersten. We hebben een wervingsstop aangekondigd, maar ervoor gekozen om geen mensen te ontslaan. We wilden geen mensen met ervaring buitengooien om volgend jaar weer te gaan aanwerven. Dus gingen we de processen en aankopen in vraag stellen. Iedereen weet dat de uitgaven beperkt moesten worden. Bonussen werden dit jaar niet uitbetaald, directeurs en hoger management leverden salaris in.” Mike Pettifer: “Wij van onze kant waren bereid om harder te werken om de crisis op te vangen. They stick to us, we stick to them: dat is de filosofie.”

Tekst: Ann Lemaître - Foto: Jonas Lampens